Başpehlivanlığı Mehmet Yeşil Yeşil kazandı

06.05.2015 - 20:40 | Son Güncellenme: 06.05.2015 - 20:40

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Köyceğiz Geleneksel Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı üçüncü kez Mehmet Yeşil Yeşil kazandı.

Köyceğiz Belediyesi tarafından Toparlar Mahallesi'ndeki Kazancı Mesire alanında Türk bayrağı altında düzenlenen güreşlere, 13 kategoride 300 güreşçi katıldı. Başpehlivanlık için Recep Kara ile Mehmet Yeşil Yeşil karşılaştı. Rakibini yenen Yeşil, başpehlivanlığı kazandı.

Güreş ağalığı ise 50 bin lira ile Salih Birinci'de kaldı.

Türkiye Güreş Federasyonu İl Temsilcisi Şadi Pirci, yarışmaların ardından yaptığı konuşmada, tozkoparandan başpehlivanlığa kadar 13 kategoride 300 güreşçinin müsabaka yaptığını söyledi.

Güreşçilerin çoğunun Kırkpınar'da final yapan yarı finale gelenlerden oluştuğunu anlatan Pirci, "Güzel bir katılım oldu. Bütün spor severler çok memnun ayrıldılar. Zaten sporun ve güreşin de ana amacı bunu birlik beraberlik içerisinde yapabilmek" dedi.

Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan ise güreşlere gösterilen yoğun ilginin kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

Başpehlivan Mehmet Yeşil Yeşil ise Köyceğiz'de 3 yıldır mücadele ettiğini ve başpehlivan olduğunu kaydetti. Yeşil, Kırkpınar güreşlerine hazırlandığını ve hedefinin orada da altın kemer almak olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından dereceye giren sporcuların madalyaları, törenle verildi.

Senin için hazırladığımız haberler