BAU Lions’tan yeni hamleler

03.11.2020 - 14:32 | Son Güncellenme: 03.11.2020 - 14:45

Bahçeşehir Üniversitesi’nin Amerikan futbolu takımı BAU Lions, 2 yeni transferin yanı sıra logo değişikliğine de gitti.

BAU Lions’tan yeni hamleler

Bertan ERMAN / AJANSSPOR

Amerikan futboluna yatırım yapmaya başlayan ve bu yönde transfer çalışmalarını sürdüren Bahçeşehir Üniversitesi’nin takımı BAU Lions, transfer hamlelerine devam ediyor.

Lions, Ege Suner ve İlhan Mert Bozatlı’dan sonra, Bilgi Hunters’tan Furkan Tellioğlu’nu ve Koç Rams alt yapısından çıkan savunma hattı oyuncusu Alper Kurtuluş’u transfer etti.

Kariyerine 2016 yılında, Boğaziçi Sultans’ın altyapı takımı olan İstanbul Janissaries’te başlayan Furkan Tellioğlu, ÜniLig’de Bilgi Hunters; Pro 1. Lig’de ise Boğaziçi Sultans ve Koç Rams formalarını giydi. Akademik kariyerinde Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümünde okuyan Tellioğlu, aynı zamanda Payitaht Abdülhamit, Kimse Bilmez ve Söz dizilerinde de dublörlük yaptı.

Alper Kurtuluş ise, Koç Rams’in U19 takımında başladığı kariyerinde profesyonel takıma kısa sürede yükseldi. Üniversite tercihini Bahçeşehir Üniversitesi’nden yana kullanan Kurtuluş, hem akademik kariyerinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümünde eğitim görecek hem de ÜniLig’de BAU Lions formasını terletecek.

Renkler Detroit Lions'taki gibi

Öte yandan BAU Lions, logo ve renklerde değişikliğe gitti. Daha önce siyah ve mavi renklere sahip olan Lions, yenilenen logosunda, NFL takımlarından Detroit Lions'ın da kullandığı gri ve açık mavi renklerini kullandı. Ayrıca İstanbul ekibi, yeni formalarıyla sahaya çıkmayı bekliyor. 

Senin için hazırladığımız haberler