Bayern, İlkay'dan vazgeçti!

02.06.2015 - 11:06 | Son Güncellenme: 02.06.2015 - 11:06

Borussia Dortmund ile olan sözleşmesini yenilemeyeceğini açıklayan İlkay Gündoğan’ın Bayern Münih’e transferi çıkmaza girdi.

AJANSSPOR- Yaz transfer döneminin en konuşulacak isimlerinden biri de şüphesiz İlkay Gündoğan olacak. Dortmund ile 2016 yılında sona erecek sözleşmesini yenilemeyeceğini açıklayan 24 yaşındaki oyuncunun bu yaz takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Fakat gideceği adres henüz netlik kazanmış değil.

Bild gazetesinin haberine göre bir süredir İlkay Gündoğan ile pazarlık halinde olan Bayern Münih yönetimi oyuncunun istediği yıllık ücret sonrası transferden vazgeçti. Wolfsburg ile oynanan son Almanya Kupası finalindeki kötü görüntüsü de Bayern’in transferden vazgeçme nedenlerinden biri olarak gösterildi.

Dortmund onun için 25 milyon euroluk bir bonservis ücreti belirlemişti. Bayern’in aradan çekilmesinin ardından geriye ise sadece iki alternatif kaldı; Barcelona ve Manchester United. Barcelona’nın transfer yasağının bulunması, Manchester United’ın da rotayı Bastian Schweinsteiger’e kırması İlkay’ın Dortmund’da kalma ihtimalini güçlendiriyor. Böyle bir durumda Dortmund, Lewandowski’nin ardından İlkay’la da hiçbir kazanç sağlayamadan yollarını ayırmak zorunda kalmış olacak. 

Senin için hazırladığımız haberler