Bayern Münih'in unutulmayan Brezilyalı yıldızları!

29.12.2017 - 17:05 | Son Güncellenme: 29.12.2017 - 17:05

Bayern Münih'in unutulmayan Brezilyalı yıldızları!

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi’nde Alman ekibi Bayern Münih ile Son 16 Turu ile maçında 20 Şubat 2018 tarihinde karşı karşıya gelecek. Son dönemlerde tekrar toparlanan Bavyera ekibinin tarihinde de Brezilyalı futbolcular bir döneme damga vurmuştu. Bazı isimleri Ajansspor olarak sizler için derledik;

Fotoğraftaki kişiler; Bernardo ve Mazinho... Sizi öncelikle 1991 senesine götürüyoruz. 

Bernardo, "Ben burada ne yapıyorum?" der gibi duruyor değil mi? Gerçekten de öyle oldu. Ona verilen sorumluluk ağır gelmiş olsa gerek ki kısa bir süre sonra takımdan ayrıldı.

Sıra Mazinho'da. Mazinho o dönem kanatta oynuyordu. Mazinho, tahmin ettiğiniz üzere birlikte geldiği Bernado'dan daha uzun süre Bayern'de kaldı. 49 maçta forma giydi ve 11 kez rakip ağları sarstı.

1992 senesindeyiz. Fotoğrafki isim Jorginho. Brezilyalı futbolcu da Bayer Leverkusen'den Bayern Münih'e transfer olmuştu. Şu anda 53 yaşında olan Jorginho'yu bizler unutmadık.

Kendisi şu sıralarda teknik direktör olarak futbola hizmet veriyor.  Teknik adamlık kariyerinde çalıştırdığı 7.takım ülkesinin takımlarından Bahia oldu. 

Bayern Münih'in etkili gol silahı Elber'i kim unutabilir? 169 maçta 92 gol hatırlanmak için güzel bir sebep. Bayern'den sonra Lyon, Mönchengladbach ve Cruzeiro formaları giydikten sonra 2006'da futbola veda etti.

Paulo Sergio'dayız. 3 yıl Bayern Münih'te forvet olarak oynadı. 2003 yılında futbol kariyerine noktayı Bahia'da koydu. Dünya Kupası, Şampiyonlar Ligi ve Almanya Ligi şampiyonlukları yaşadı.

Ze Roberto, orta sahada unutulmayan isimlerden biriydi. Bayern Münih'i hiçbir zaman unutamadı. 2017 yılına gelinceye kadar durmak yok, yola devam dedi. 43 yaşında bile futbolu bırakmaya niyeti olmadığı çok açıktı. Ancak; fiziği de bazı şeylere engel oluyor tabi ki. Geçen ay futboldan bir yıldız daha kaydı, o da yeşil sahaları bıraktı. 

Lucio, Brezilya Milli Takımı'nın ve elbette Bayern Münih'in unutulmaz stoperiydi. Bir dönem Fenerbahçe'nin de transfer gündemine gelmişti. Bayern Münih'in dışında Bayer Leverkusen, Inter, Juventus gibi köklü kulüplerde de oynadı. 

Bu futbolcuyu herkes saçlarından tanıyor. Bir sonraki fotoğrafta kim olduğunu açıklayacağız. Merak etmeyin...

Dante, Bayern Münih'e 2012-2013 sezonunda Gladbach'tan gelmişti. 34 yaşındaki savunma oyuncusu, Fransa'da Nice forması giyiyor. 

Douglas Costa, Shakhtar Donetsk ekibindeki başarılı performansı sonrası 2015-2016 sezonunda katılmıştı üstün Alman teknolojisi Bayern Münih'e... Daha sonra kiralık olarak Juventus'e gitti. Bayern'de kazandığı 3 kupası var. 

Breno da büyük umutlarla gelmişti 2007-2008 sezonunda Bayern Münih'e. Sambacı, savunmada oynuyordu. Şimdilerde kiralık olarak Vasco da Gama'da oynuyor. 

Luiz Gustavo'dayız şimdi. Orta sahada oynayan futbolcu, 3 sezon Bayern'de oynadıktan sonra 4 sezon da Wolfsburg forması giydi. Bu sezon ise Marsilya'da top koşturuyor. 

Rafinha, sağ bek pozisyonunda oynuyor. 5 sezon Schalke, ardından Genoa ve şimdilerde Bayern'de... Bayern Münih'teki 7.sezonunu geçiriyor. (AJANSSPOR)

Senin için hazırladığımız haberler