Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Bayram ikramiyesi hangi gün yatacak 2020?

31.03.2020 - 22:58 | Son Güncellenme: 31.03.2020 - 22:58

Koronavirüsle mücadele kapsamında emeklilerin bayram ikramiyeleri erken yatacak. Milyonlarca kişinin aklında is tek bir soru var. Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Bayram ikramiyesi hangi gün yatacak 2020? İşte detaylar

Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Bayram ikramiyesi hangi gün yatacak 2020? soruları en sık sorulanlar arasında. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli ikramiyelerinin erken yatacağını açklamasının ardından emekliler Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Bayram ikramiyesi hangi gün yatacak 2020? sorularını soruyor.İşte detaylar

EMEKLİ RAMAZAN BAYRAMI İKRAMİYELERİ NE ZAMAN VERİLECEK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaklaşık 12 milyon emeklinin Ramazan Bayramı ikramiyelerinin 7-11 Nisan tarihleri arasında ödeneceğini açıkladı.

Yeni corona virüs tedbirleri kapsamında bayram ikramiyesi ödemelerini öne çektiklerini hatırlatan Bakan Selçuk, “Buna göre ikramiyeler 4a (SSK) kapsamında olanlara tahsis numarasının son rakamına göre; 17, 18, 19 olanlar için 7 Nisan, 20, 21, 22 olanlar için 8 Nisan, 23, 24 olanlar için 9 Nisan, 25, 26 olanlar için 10 Nisan’da, 4b (Bağ-kur) ve (Emekli Sandığı) kapsamında olanlara ise 11 Nisan’da ödenecek” dedi.

“Yaklaşık 12 Milyon Emekli ve Hak Sahibinin Bayram İkramiyelerini Ödüyoruz”

Bakan Selçuk, “Bu kapsamda, yaklaşık 12 milyon emekli ve hak sahibinin Bayram İkramiyelerini ödüyoruz.” dedi.

Koronavirüs'ün en fazla yaşlıları etkilediğini hatırlatan Bakan Selçuk, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı tedbirler kapsamında, kamu bankaları 76 yaş üstü yaşlılarımızın aylıklarını evinde ödüyor. Ayrıca emekli aylığını PTT'den alan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın da istekleri halinde, ikramiyeleri SGK ve PTT arasındaki protokol gereği evlerine teslim ediliyor.” ifadelerini kullandı.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

Emeklilerin Ramazan Bayramı ikramiyeleri 2020 yılı itibarıyla 1.000 TL (Bin TL) olarak belirlendi.

HANGİ EMEKLİLER BAYRAM İKRAMİYELERİNDEN YARARLANABİLECEK?

Emekli bayram ikramiyelerinden yararlanabilecek olalar;

– SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı emeklileri
– Şehit yakınları ve gaziler
– Ölüm aylığı alanlar
– Vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar,
– Geçici köy korucuları
– Şeref aylığı alanlar
– Şampiyon sporcular,
– Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri,
– Terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ve hayatını kaybedenlerin hak sahipleri bayram ikramiyesinden faydalanabilecekler.

Senin için hazırladığımız haberler