Bayramda yasak olacak mı? Ramazan bayramında kaç gün yasak olacak 2020?

04.05.2020 - 17:50 | Son Güncellenme: 04.05.2020 - 17:50

Bayramda yasak olacak mı sorusu trendlere yerleşti. Koronavirüs salgını sebebi ile hafta sonu ve resmi tatillerde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor.Peki ramazan bayramında yasak olacak mı? İşte Bayramda yasak olacak mı? Ramazan bayramında kaç gün yasak olacak 2020? sorularınızın cevabı

Ülkemizde koronavirüs sebebi ile 31 ilde hafta sonu ve resmi tatillerde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Ramazan bayramının yaklaşması ile birlikte herkes bayramda yasak olacak mı sorusunu soruyor. Peki Bayramda yasak olacak mı? Ramazan bayramında kaç gün yasak olacak 2020? bayramda kısıtlama var mı? İşte detaylar sorularınızın cevabı

23-24-25-26- MAYIS SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında düzenlenen Kabinesi toplantısı başladı. Toplantı sonrası alınan kararların açıklanması bekleniyor.

BAYRAMDA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI VAR MI?

Kıvanç El'in haberine göre, toplantıda Oktay’ın tüm bakanlıklardan aldığı bilgi ve çalışmalarla son halini verdiği “Normalleşme Planı” da görüşülecek. AVM’lerin kademeli açılması, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı içine alan 16-17-18-19 Mayıs’ta dört günlük ve Ramazan Bayramı boyunca 23-24-25-26 Mayıs’ta 4 günlük sokağa çıkma yasağı getirilmesi konuları da ele alınacak. Kabine’de ayrıca ekonomide alınan önlemlerin yansımaları ve yeni önlemler ile Suriye ve Libya’daki gelişmeler de değerlendirilecek. Toplantı sonrası Erdoğan, yeni kararları açıklayacak.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Ramazan Bayramı'nın 1.günü: 24 Mayıs Pazar

Ramazan Bayramı'nın 2.günü: 25 Mayıs Pazartesi

Ramazan Bayramı'nın 3.günü: 26 Mayıs Salı

BAYRAMDA 9 gün SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI OLACAK MI?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi köşesinde "9 günlük sokağa çıkma yasağı olacak mı? Kritik karar 18 Mayıs’ta" adlı bir yazı kaleme aldı.

İşte Selvi'nin yazısının ilgili kısmı:

Mayıs ayının normalleşme sürecinin hazırlık aşaması olacağı netleşti. Bayrama kadar her hafta sonu sokağa çıkma yasağı devam edecek. Ama asıl bayramdan sonra ne olacak?

Ramazan Bayramı 24 Mayıs Pazar gününe denk geliyor. Cumartesi günü arife, pazar günü ise bayram olduğu için zaten sokağa çıkma yasağının kapsamında olacak. Ancak bu süreçte aydınlatılması gereken iki tarih var.

Ramazan Bayramı’nın ikinci ve üçüncü günü de sokağa çıkma yasağı kapsamına alınıp 4 gün olarak uygulanacak mı?

Ramazan Bayramı’nı da içine alacak şekilde, 23 Mayıs Cumartesi günü başlayıp 1 Haziran Pazartesi günü bitmek üzere 9 günlük sokağa çıkma yasağı söz konusu mu?

Normalleşme takvimi pazartesi günü yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında ele alınacak. Kontrollü bir normalleşme sürecine hazırlık yapılıyor. Ramazan Bayramı’nda da şehirlerarası seyahatler yapılamayacak. Ama bayramda sokağa çıkma yasağının kaç gün olacağına şimdiden karar verilmeyecek. 18 Mayıs tarihinde yapılacak olan Bakanlar Kurulu toplantısında bayramla ilgili süreç netleştirilecek. Piyasalar rahat olsun. İlk edindiğim bilgi, 9 günlük sokağa çıkma yasağının gündemde olmadığı yönünde. Eğer veriler iyi gelmeye devam ederse 4 gün dahi düşünülmeyebilir.

 

 

Senin için hazırladığımız haberler