La Liga, beIN Sports'a yayın ihalesi ödemesiyle ilgili açtığı davayı kazandı

Orhan Gülek
13.10.2022 - 17:27 | Son Güncellenme: 13.10.2022 - 20:25

İspanya'nın en üst düzey futbol ligi olan La Liga, yayın haklarıyla ilgili ödeme yapılmadığı için beIN Media Group'un mal varlıklarına ihtiyati tedbir kararı aldırdı.

La Liga, beIN Sports'a yayın ihalesi ödemesiyle ilgili açtığı davayı kazandı

AJANSSPOR - HABER

İspanya'nın en üst düzey ligi La Liga,  yayın haklarının ödenmesinde gecikme yaşanmasından dolayı İspanyol mahkemesinden beIN Sports'a ait 50 milyon avronun  [899.637.000,00 TL] geçici olarak dondurulmasını sağladı.

Javier Tebas'tan Al Khelaifi'ye son salvo

New York Times'ın haberine göre mahkeme kararı, La Liga'nın "uluslararası TV yayın hakları sözleşmelerinde belirlenen tutarların ödenmesini garanti etmek" için yasal işlem başlatmasının ardından geldi.

Konuyla ilgili İspanya Futbol Ligi (La Liga) Başkanı Javier Tebas açıklama yaptı. Tebas " "Bu sadece bir ülkenin sahip olduğu kulüplerin tehlikesi değil, aynı zamanda TV haklarını kendi çıkarlarına göre kontrol etmeleri gerçeğidir. Milyonlarca avroyu ilgilendiren sözleşmelerde, uygun gördükleri şekilde ödeme yapmaları veya ödemeyi bırakarak bizlere diz çöktürme istemeleri kabul edilemez." dedi.

Bu kararın duyurulmasıyla birlikte La Liga başkanı Javier Tebas ile PSG başkanı ve aynı zamanda beIN grubunun patronu Nasser al-Khelaïfi arasındaki tartışmaların son salvosu olarak görülüyor.

İlgini Çekebilir
Başkan isteseydi Şenol Güneş ile görüşürdü
Habere Git

Javier Tebas'tan Al Khelaifi için sert sözler! "Hepimizi aptal sanıyor"

Öte yandan sezon başında İspanya Futbol Ligi (La Liga) Başkanı Javier Tebas ile Fransız ekip Paris Saint-Germain Başkanı Nasser Al-Khelaifi arasında Kylian Mbappe transferi tartışması yaşanmıştı. 

PSG Başkanı Al Khelaifi, Mbappe için açıklamasında, Real Madrid'in genç futbolcu için daha fazla rakam teklif ettiğini ancak Mbappe'nin takımda kaldığını söylemişti.

La Liga Başkanı Javier Tebas ise Al Khelaifi için açıklamasında, "Al-Khelaifi başka bir seviyede! Hepimizi aptal sanıyor, yalanlarına kendi bile inanıyor. Kibirli ve küstah! Hilenin olmadığı sürdürülebilir bir futbol için mücadeleye devam edeceğiz" sözlerini kullandı.

beIN yetkilisinden, La Liga iddialarına ilişkin açıklama geldi

İspanya La Liga’da, yayın haklarının ödenmesinde gecikme yaşandığı iddiaları sonrası ortaya atılan, ‘İspanyol mahkemesi, beIN SPORTS’un 50 milyon Euro’luk mal varlığını dondurdu’ haberlerine, beIN yetkilisi AFP’den yanıt verdi.

İlgini Çekebilir
PFDK ceza yağdırdı! 6 Süper Lig ekibi...
Habere Git

Özel görüşmeleri kamuya açık olarak tartışmayacağız"

AFP’ye (Agence France-Presse) açıklamalarda bulunan ve konunun tamamen hayal ürünü olduğunu belirten beIN SPORTS yetkilisi, “beIN, küresel spor ve eğlence sektörünün önde gelen medya gruplarından biridir. İtibarımız, onlarca yıldır yaptığımız önemli yatırımlara, sınıfının en iyisi yayıncılığa, hak sahipleri ile uzun vadeli güvenilir ilişkilerimize ve ödemelerimizdeki istikrarlı performansımıza dayanmaktadır. La Liga veya herhangi bir hak sahibi ile belirli sözleşmelerle ilgili yaptığımız özel görüşmeleri kamuya açık olarak tartışmayacağız. Profesyonel ve saygın kurumlar tarafından işler kesinlikle bu şekilde yürütülmemelidir. Ayrıca, beIN’in İspanya’da herhangi bir varlığı olmadığından dondurulacak bir şey de bulunmamaktadır. Operasyonlarımızı spor endüstrisindeki bazı yöneticilerin diğerleri hakkındaki yorumlarına tepki vererek yürütseydik, bu sektörün içinde olmazdık” dedi

Senin için hazırladığımız haberler