"Beklentiler çok yükseklerde..."

21.06.2016 - 20:52 | Son Güncellenme: 21.06.2016 - 20:52

Türkiye Bilişim Vakfı Genel Koordinatörü, Adanaspor eski başkanı Çağdaş Ergin, Radyospor'da katıldığı programda Türk futboluna dair çarpıcı tespitlerde bulundu.

AJANSSPOR- Ergin Türk futbolundaki sorunları tek tek tespit ederken yine de ölümcül bir hastalıkla boğuşmadığımızı söyledi. İşte Ergin'in açıklamalarından öne çıkanlar: 

Milli takımın bu turnuva performansından ziyade Türkiye’deki futbol kültürüyle ilgili bir şeyler söylemek isterim. Olaya daha genel bakmak istiyorum. Ben 8 sene kulüp başkanlığı yaptım. Son 7-8 senedir de futbolun oyun kısmıyla ilgili hiçbir şeyi takip etmiyorum.  Türkiye’deki futbol kültürü daha da kötüye gidiyor. Sorunlar sadece bu maçlarla başlamadı. Türkiye’de ortalama bir futbol başarısı yok. Ortada Türk futbolunun standardından bahsetmek yanlış olur. Burada kabahati sadece zavallı oyunculara çıkarmak, Fatih terime çıkarmak son derece yanlış.

Türkiye’de özerk futbol yok. Siyasetin sporun içine ne kadar girdiğini görüyoruz. Futbolu yönetenler de siyasetten uzak olmak istemiyorlar. Hatta büyük bir memnuniyetle bu alanın kapısını siyasete açıyorlar.

"Ülke olarak doğru bir hazırlık sürecinden geçmiyoruz. Beklentiler gerçeklerle ölçülmeyecek kadar yükseklere çıkarılmış vaziyette. Futbolun bir oyun olduğu gerçeği göz ardı edilerek futbolun onur, gurur gibi kavramlarla anılması bu süreci destekliyor. Bu turnuva öncesinde de yapılan reklamlar, marşlar, sloganlar da insanları yüksek bir beklentiye sokuyor.

"Taraftarlar bütün bu detaylarla ilgilenmek zorunda değil. En azından taraftara maç kazanamamamın  doğal bir şey olduğu gerçeği öğretilmeli. Bunu yapacak olan da futbol ailesinin ileri gelenlere. Onlar da dönemsel başarılara kilitlendiği için zaten bu yanlışlar yapılmaya devam ediyor.

"15 yıldır futbolda 100 kişi varki onlar hiç değişmiyor. Onlar futbolu yönetiyor ve nemalanıyor.

"Bu milli takımı milletin takımı haline getirmek lazım. Milli takım neden turkuaz formayla oynuyor? Bayrak renklerinin dışında abuk renklerle sahaya çıkan kaç takım var? Niye biz varız? 

"Söylenebilecek iyi bir şey. Bu durumun tedavisi yok değil. Umutsuz ve ölümcül bir hastalıkla cebelleşmiyor Türk futbolu ya da sporu. Doğru tek ve bunu çok iyi yapan ülkeler var.  Bu çizdiğimiz tablo esasında bir durum tespiti. Almanya dünya şampiyonu oldu, bu şampiyonlukta emeği geçen kurumların listesi saymakla bitmez. Çünkü topyekün bir çalışma sistemi vardı. 

Senin için hazırladığımız haberler