Belkıs Zehra Kaya'dan büyük başarı!

03.05.2015 - 23:14 | Son Güncellenme: 03.05.2015 - 23:14

Judoda olimpiyatlara gidecek sporcuları belirleyen ve dünya sıralamasına puan veren Zagreb Grand Prix'sinde kadınlar 78 kiloda Türkiye'yi temsil eden Belkıs Zehra Kaya, altın madalya kazandı.

Türkiye Judo Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye, Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'te düzenlenen turnuvanın kapanış gününde  yarışan Belkıs Zehra Kaya ile kadınlar  78 kiloda şampiyonluk yaşadı.

Sakatlık nedeniyle uzun süre uzak kaldığı mindere, geçen ay sonunda Samsun Grand Prix ile dönen Belkıs Zehra Kaya, ilk turda Britanyalı Jodie Myers’ı, 2. turda Alman Franziska Konitz’i, yarı finalde milli takım arkadaşı Gülşah Kocatürk Özen’i yenerek adını finale yazdırdı. Finalde karşılaştığı Hollandalı Tessie Savelkouls’u "ippon" ile mağlup eden milli judocu, altın madalyanın sahibi oldu.

Belkıs Zehra Kaya ile aynı sıklette yarışan Gülşah Kocatürk Özen ise bronz madalya maçına çıktı ancak Alman Jasmin Külbs’e yenilerek 5. sırada kaldı.

Kadınlar 48 kiloda Dilara Lokmanhekim ile altın, Ebru Şahin ile gümüş, erkekler 66 kiloda da Sinan Sandal ile bronz madalya kazanan Türkiye, 2 altın, bir gümüş, bir bronz madalyayla 55 ülkeden 433 sporcunun yarıştığı Zagreb Grand Prix’si takımlar sıralamasında Macaristan ile zirveyi paylaştı. 2'şer altın alan Ukrayna ve Slovenya, Türkiye ve Macaristan’ı takip etti.

Senin için hazırladığımız haberler