"Benim bulunduğum dönemde olmadı"

08.10.2016 - 13:52 | Son Güncellenme: 08.10.2016 - 13:52

A Spor'da yayınlanan Futbol A Programı'na telefonla bağlanan Medipol Başakşehir'in tecrübeli futbolcusu Emre Belözoğlu, önemli açıklamalarda bulundu. 

Belözoğlu, “Bir iki yıldır Milli Takımın içinde değilim.  Orda neler olduğunu bilmiyorum. Fatih hoca ve gerekse saydığımız arkadaşlar hepsi ülke futboluna çok büyük hizmetleri olan insanlar. Bir sıkıntı olacağını ilerleyen dönemlerde düşünmüyorum. Aşılmayacak problemler olduğunu düşünmüyorum. Eğer ortada hata varsa Fatih hocanın affedeceğine inanıyorum. Çünkü burası Milli Takımdır, herkes her problemi bir kenara bırakır. Burada tek bir değerimiz var; o da ülkemiz, Milli Takımımız. Aşılmayacak sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Milli Takıma kim faydalı olacaksa, Fatih hoca zaten onu çağıracaktır. Burada şahısları yıpratmamak gerekiyor, gerek futbolcu arkadaşlarımızı, gerek hocayı. Sonuçta bir tane Milli Takımımız var ve ülkemiz kolay süreçten geçmiyor. Birliğe beraberliğe ihtiyacımız olduğu dönemler sporun içinde bile böyle şeylerin olması inanıyorum insanları gerginliğe itiyor" ifadelerini kullandı. 

Emre, adaşı Emre Mor hakkında da şöyle konuştu: "Hırvatistan maçında izleyebildim uzun, onun dışında EURO 2016'da izledim. Çok yetenekli bir arkadaşımız, Milli Takıma kazandıran ekibi tebrik etmek lazım. 20-25 yıldır futbol oynuyorum. Jenerasyonlar değiştikçe yetenekli futbolcunun azaldığını düşünüyorum. Böyle yetenekleri iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Emre’ye güvenen bir millet var. O da çalışmalı ve kendini geliştirmeli"

Emre Belözoğlu, teknik direktör Fatih Terim ve milli takımda yaşanan prim krizi hakkında ise, "Fatih hocayı anlatmaya gerek yok. Kendisi ülke futboluna hizmetleri olmuş en büyük teknik direktördür. Ben o seviyeye gelmiş oyununcunun her türlü zorluğu kaldırması gerektiğini düşünüyorum. Süreçleri yakından takip etmedim. Milli Takıma çağrılmayan, her futbolcu üzülür. Çağrılmayan oyuncuların duygularını anlamak lazım. Benim bulunduğum Milli Takım içerisinde hiçbir zaman paraya değer veren oyuncular olmadı. Şu an hali hazırda bulunan bütün arkadaşlarımda bunlara dahil, bu konuları speküle ederek futbolunun güzelliklerinden uzaklaşmaya çalışıyoruz. Medyanın bu anlamda işlenmesi lazım. Çok rica ediyorum, futbolun içinde kalalım. Oyuncuları bu şekilde, para göz prim sevdalısı insanlar gibi göstermeye kimsenin hakkı yok. Ben inanıyorum. Her futbolcu, o Ay-Yıldızlı formaya hizmet etmekten başka bir şey düşünmez" diye konuştu.

Tecrübeli oyuncu son olarak, "Son süreçte, yabancı kontenjının artırılmasının Türk oyunculara artı değer katkığını düşünüyorum. Ülkedeki oyuncuların, yurtdışına gitmeyip burada mücadele ettiğini de görüyorum. Oyuncularımız bence Avrupa’daki futboldan habersiz yaşıyorlar. Avrupa’daki oyuncularımızın; ülkemizdeki futbolcu arkadaşlarımızdan daha profesyonel düşündüğünü söyleyebilirim" ifadesini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler