Berber ve kuaförler ne zaman açılacak? Ramazan'da açık olacak mı?

24.04.2020 - 20:42 | Son Güncellenme: 24.04.2020 - 20:47

Berberler bayrama kadar açılmayacak mı, ne zaman açılacak, ramazanda açılacak mı, saat kaça kadar açık olacak, berber açılış saatleri, berber yasağı ne zaman kalkacak, ramazan ayında berberler açılacak mı, İçişleri Bakanlığı, sokağa çıkma yasağı, iftardan sonra mı açılacak ve daha fazlası detaylar haberimizde...

Berber ve kuaförler ne zaman açılacak? Ramazan'da açık olacak mı?
Koronavirüs nedeniyle 81 ilde koronavirüs nedeniyle kapatılan berberler ramazan ayında açılacak mı? Ramazan bayramı öncesi açılacak mı? Vatandaşlar berberlerin ne zaman hangi günlerde açılacağını araştırmaya başladı. İşte tüm detaylar haberimizde...

İçişleri Bakanlığı’nın 21 Mart’ta, 81 il valiliğine gönderdiği genelgeyle geçici olarak kapatılmıştı. Genelge ile vatandaşların bir arada bulunmaları ve yapılan işlem sırasında birçok kez fiziksel temasın olması nedeniyle berber, güzellik salonu-merkezi, kuaför vb. iş yerlerinin faaliyetleri geçici süreliğine durdurulmuştu. 

Genelgede özellikle söz konusu iş yerlerinin, corona virüs salgınının yayılımını artırmada risk teşkil ettiğine üzerinde durulmuş, kanun hükümleri çerçevesinde gerekli tedbirlerin ivedilikle planlanması-uygulanması ve kolluk birimleri tarafından konun takip edilerek, uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini istenmişti.

Berberler ne zaman açılacak?

Uygulamanın ne zaman biteceği ve bu iş yerlerinin ne zaman açılacağı henüz belli değil. Ancak corona virüs ile ilgili önlemlerin hafifletilmesi gündemde. Kademeli olarak hafifletilecek önlemlerin arasında berber ve kuaförlerin olup olmayacağı ise bilinmiyor. Ancak bulaş riski nedeniyle berber ve kuaförler bir süre daha kapalı olacak gibi görünüyor. Konuya dair resmi kurum ya da kişilerden açıklama henüz gelmedi.

Senin için hazırladığımız haberler