Beşiktaş 10 yıl sonra, Sergen Yalçın ilk kez finalde

16.03.2021 - 22:00 | Son Güncellenme: 17.03.2021 - 00:25

Beşiktaş haberleri... Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası yarı final maçında, Medipol Başakşehir ile Vodafone Park'ta karşılaştı. Siyah-beyazlı takım normal süresi 2-2 berabere biten maçta rakibini uzatmaya sonucunda mağlup etti ve Ziraat Türkiye Kupası'nda finale yükselen ilk takım oldu. Peki maç kaç kaç bitti, golleri kim attı? İşte detaylar...

Beşiktaş 10 yıl sonra, Sergen Yalçın ilk kez finalde

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş, normal süresi 2-2 berabere biten maçta Medipol Başakşehir'i uzatmalarda bulduğu golle 3-2 mağlup etti ve Ziraat Türkiye Kupası'nda 10 yıl aradan sonra finale yükseld. Sergen Yalçın da teknik direktörlük kariyerinde ilk kez kupada finale çıkma başarısı gösterdi. Siyah-beyazlı takım Türkiye Kupası'nı en son 2010-2011 sezonunda o zamanki ismiyle yine İstanbul Büyükşehir Belediye'yi penaltı atışları sonucunda 4-3 mağlup ederek kupayı kazanmıştı. 

Siyah-beyaz takımı finale taşıyan golleri 17. dakikada Aboubakar, 22. dakikada Vida, ve 102. dakikada Larin kaydetti. Medipol Başakşehir'in gollerini ise 59. dakikada Deniz Türüç ve 76. dakikada sonradan oyuna giren Giuliano attı. 

Kara Kartal, bu sezon Başakşehir'le oynadığı 3 maçı da 3-2'lik skorlarla kazandı:

Beşiktaş 3-2 Başakşehir (Süper Lig)
Başakşehir 2-3 Başakşehir (Süper Lig)
Beşiktaş 3-2 Başakşehir (Türkiye Kupası)

Öte yandan Beşiktaş'ta ilk golü atan Aboubakar ikinci yarı yerini Cyle Larin'e bıraktı. Kamerunlu oyuncunun dizinin arkasına aldığı darbe nedeniyle oyundan tedbir amaçlı olarak çıktığı ve bir sıkıntısı olmadığı açıklandı. 

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde oynanan Beşiktaş-Medipol Başakşehir maçının ilk yarısı, siyah-beyazlıların 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

7. dakikada Ghezzal'ın sağ taraftan kullandığı serbest atışta Welinton, meşin yuvarlağı kafayla ağlara gönderdi. VAR incelemesinin ardından ofsayt gerekçesiyle hakem, golü geçerli saymadı.

17. dakikada Beşiktaş öne geçti. Orta sahada rakibinin uzaklaştırmak istediği topu kapan Oğuzhan Özyakup'un pasıyla soldan ceza sahasına giren Aboubakar, Tolga Ciğerci'den sıyrılarak şutunu çekti. Meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0

22. dakikada Beşiktaş farkı 2'ye çıkardı. Sol taraftan kullanılan köşe atışında Oğuzhan Özyakup, topu ceza sahası dışında sol çaprazda bekleyen N'Koudou'ya gönderdi. Bu oyuncunun ceza sahasına ortasında Vida kafayla topu ağlara yolladı: 2-0

35. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Demba Ba'nın şutunda, meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

39. dakikada sağ taraftan ceza sahasına gönderilen uzun topu kontrol etmek için kalesini terk eden Utku Yuvakuran, sol tarafta meşin yuvarlakla buluşan Deniz Türüç'ü engelleyemedi. Deniz'in ortasında penaltı noktası üzerinden Visca'nın şutunda, top üstten auta çıktı.

45+2. dakikada gelişen Medipol Başakşehir atağında, sol taraftan yapılan ortada arka direkte Ndayishimiye topa kafayı vurdu. Meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısı, Beşiktaş'ın 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

Ziraat Türkiye Kupası'nda normal süresi 2-2 biten ve uzatmalara giden maçta Medipol Başakşehir'i 3-2 yenen Beşiktaş, finale yükseldi.

48. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın soldan ortaladığı topla ceza sahası girişinde buluşan Demba Ba'nın vuruşunda, meşin yuvarlak üst direkten oyun alanına döndü.

60. dakikada Visca'nın sağ çaprazdan kaleye gönderdiği sert topu kaleci Utku Yuvakuran çeldi. Dönen topa Deniz Türüç bekletmeden vurdu. Meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 2-1

74. dakikada N'Koudou'nun soldan ortasında Larin arka direkte topa kafayı vurdu. Kaleci Mert Günok çizgi üzerinde müdahale ettiği topu kornere gönderdi.

77. dakikada Medipol Başakşehir'in beraberlik golü geldi. Sağ kanattan Ömer Ali Şahiner'in yerden ortasında ön direkte Deniz Türüç, şık bir topuk pasıyla meşin yuvarlağı Giuliano'nun önüne bıraktı. Giuliano, düzgün bir vuruşla skora dengeyi getiren golü kaydetti: 2-2

Karşılaşmada normal süre 2-2 sona erdi ve uzatmalara gidildi.


94. dakikada Deniz Türüç'ün sağdan kullandığı serbest atışta Aleksic, ceza sahası içinde topa kafayı vurdu. Meşin yuvarlak üstten auta gitti.


102. dakikada Beşiktaş bir kez daha öne geçti. Ljajic'in soldan ceza yayına yerden gönderdiği topu Larin, düzgün bir vuruşla ağlara yolladı: 3-2

Beşiktaş, sahadan 3-2 galip ayrılırken, kupada finale yükselen ilk takım oldu.

Maçtan detaylar

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Fırat Aydınus, Aleks Taşcıoğlu, Erdem Bayık

Beşiktaş: Utku Yuvakuran, Rosier, Welinton, Vida, Rıdvan Yılmaz (Dk. 82 N'Sakala), De Souza, Ghezzal (Dk. 100 Hasic), Dorukhan Toköz (Dk. 82 Ljajic), Oğuzhan Özyakup (Dk. 62 Hutchinson), N'Koudou (Dk. 120+1 Necip Uysal), Aboubakar (Dk. 46 Larin)

Medipol Başakşehir: Mert Günok, Ömer Ali Şahiner, Ponck (Dk. 106 Duarte), Epureanu, Hasan Ali Kaldırım, Ndayishimiye (Dk. 105+1 Mehmet Topal), Tolga Ciğerci (Dk. 90+2 Azubuike), Visca (Dk. 77 Aleksic), Berkay Özcan (Dk. 77 Giuliano), Deniz Türüç, Demba Ba (Dk. 77 Crivelli)

Goller: Dk. 17 Aboubakar, Dk. 22 Vida, Dk. 102 Larin (Beşiktaş), Dk. 60 Deniz Türüç, Dk. 77 Giuliano (Medipol Başakşehir)

Sarı kart: Dk. 44 Vida (Beşiktaş)

Çanakkale Zaferi unutulmadı

Ziraat Türkiye Kupası’nda Beşiktaş’ın Başakşehir’i ağırladığı maç öncesinde siyah-beyazlı kulübün yetkilileri, Çanakkale Zaferi’ni unutmadı. 18 Mart Perşembe günü 106. yılı kutlanacak olan Çanakkale Zaferi için tribüne dev bir pankart asıldı. Pankartta ‘Çanakkale Zaferi’nin 106. yılında tüm kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz’ ibaresi yer aldı.

Beşiktaş’tan MİKA-DER’e anlamlı destek

Beşiktaş Kulübü sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde ailelerinden uzakta, devlet koruması altında bulunan çocuklara yardım eli uzatan MİKA-DER ile bir araya geldi.

Siyah-beyazlı futbolcular, 21 Temmuz 2008 yılında; aile içi şiddet, taciz, ensest, töre, aile parçalanması, doğal afetler, ekonomik imkansızlıklar gibi birçok nedenden dolayı ailelerinden uzakta, devlet koruması altında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki kurum ve kuruluşlarda yaşamak zorunda kalmış 0-18 yaş arası çocuklar için çalışmak üzere kurulmuş MİKA’DER’e destek olmak ve kamuoyunda farkındalık oluşturmak amacıyla Ziraat Türkiye Kupası Yarı Finali’nde M. Başakşehir ile oynayacağı maçın seremonisine MİKA-DER logolu maskelerle çıkacak.

Erhan Önal için saygı duruşu

Türk futbolunun önemli isimlerinden Erhan Önal, bugün hayata gözlerini yumdu. Ziraat Türkiye Kupası’nda Beşiktaş’ın Başakşehir’i ağırladığı mücadelede Önal için saygı duruşunda bulunuldu. Bayern Münih’te forma giyip ardından Belçika’nın Standard Liege takımına transfer olan Erhan Önal, 1982 yılında Fenerbahçe ile anlaşmıştı. Sarı-lacivertli forma altında macerası kısa süren Önal, ardından tekrar Belçika’ya dönüp 1985 yılında Galatasaray’a transfer olmuştu. 7 sezon Galatasaray forması giyen ve A Milli Takım’da da 7 kez sahaya çıkan Önal, Türk futbolunun ‘Modern ön libero’ olarak tanımlanıyordu.

Senin için hazırladığımız haberler