Beşiktaş Divan Kurulu'nda tarihi karar!

26.04.2018 - 18:15 | Son Güncellenme: 26.04.2018 - 20:31

Beşiktaş Kulübünde divan kurulunun olağanüstü istişare toplantısı yapıldı.

Vodafone Park'ta basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde yaşanan olaylar nedeniyle tatil edilen Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin Türkiye Futbol Federasyonu tarafından kaldığı yerden itibaren tekrar oynanmasına karar verilmesiyle ilgili yönetim kurulu ile divan üyeleri, fikir alışverişinde bulundu.

Siyah-beyazlı kulübün divan kurulu başkanlığının çağrısı üzerine gerçekleştirilen ve yaklaşık 3 saat süren toplantıda üyelerin, derbi maçına çıkıp çıkmama konusunda görüşlerini aktardığı bildirildi. Divan üyelerinin bir bölümünün, karşılaşmaya çıkmama yönünde görüş belirttiği ancak yönetimin alacağı her türlü karara destek vereceklerini ilettikleri kaydedildi.

TFF Yönetim Kurulu'nun olaylı derbi için verilen maçın "kaldığı yerden tekrarı" kararını görüşmek için toplanan Beşiktaş Divan Kurulu flaş kararlar aldı.

*Ajansspor'dan Özgür Sancar'ın edindiği bilgiye göre, Divan Kurulu'nda 900 üzerinde genel kurul üyesi maça çıkılmaması yönünde el kaldırdı. Sadece 3 üye çıkılsın şeklinde oy kullandı. Maça çıkılmaması yönünde tam anlamıyla ezici bir çoğunluk oluştu.


*Başkan Fikret Orman, "maça çıkmama kararı hukuki değil" dedi. Buna rağmen üyeler "maça çıkılmasın, Beşiktaş en fazla gelecek sezon Türkiye Kupası'nda olmaz. Ama maça gidersek bu kararı bizim de doğru kabul ettiğimiz anlamı çıkar. Gitmeyelim" dedi.


*Divan Kurulu başkanı Tevfik Yamantürk, bu kararı veren TFF Yönetim kurulunda yer alan Beşiktaş kongre üyelerini (Yıldırım Demirören, Hüsnü Güreli, Erhan Kamışlı, Cengiz Zülfükâroğlu, Mete Düren) disiplin kuruluna vermeyi teklif etti. Bu teklif salonda büyük bir alkışla karşılandı.


*Divan Kurulu kararı netleşti Beşiktaş genel kurulu 3 Mayıs'taki maça gitmeme kararı aldı. Ancak son karar yönetim kuruluna ait. Dikkatler Fikret Orman başkanlığındaki yönetimin nasıl bir karar vereceğine çevrildi.

Senin için hazırladığımız haberler