Beşiktaş futbolcu satmadan transfer yapamayacak

04.01.2021 - 16:57 | Son Güncellenme: 04.01.2021 - 19:02

Süper Lig'de Sergen Yalçın yönetiminde liderliği yakalayan Beşiktaş'ın ara transfer dönemi limitleri yaz dönemine göre artış kaydetti.

Beşiktaş futbolcu satmadan transfer yapamayacak

Erdal CÖMERT-AJANSSPOR

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), ikinci transfer tescil dönemine dair 2020-2021 Sezonu Süper Lig Takım Harcama Limitleri'ni bugün açıkladı.

Beşiktaş'ın sapmasız limiti 294 milyon 195 bin 196 lira oldu. Siyah beyazlı kulüp bu limiti yüzde 15 oranında aşabilecek ve bu durumda herhangi bir cezaya tabi olmayacak. Bu durumda fiili takım harcama limiti 338 milyon 324 bin 475 lira oldu.

40 milyonun üstünde artış

Beşiktaş'ın yaz transfer dönemine ait sapmasız limiti 259 milyon 217 bin 149 lirayken, yüzde 15 sapma payıyla fiili harcama limiti 298 milyon 99 bin 722 lira olmuştu.

Buna göre Beşiktaş'ın fiilen harcama hakkı olan limiti yüzde 13.5 oranında arttı. Bu da 40 milyon 380 bin lira artış demek.

Limit demek kasadaki para değil

TFF'nin açıkladığı harcama limiti aşılması halinde aşılma oranına göre kulüpler puan silmeye kadar varan, cezalarla karşı karşıya kalabiliyor. Açıklanan limitler, kulüplerin kasasında olan parayı göstermiyor. Yani bir kulüp 500 milyon lira harcama limitine sahip olduğu halde, eğer kasasında parası yoksa bu limitini dolduramayabilir. Ancak borçlanarak transfer yapabilir.

Beşiktaş satmadan alamayacak

İkinci transfer tescil dönemi takım harcama limitleri açıklandı. Beşiktaş transfer yapmak için eldeki oyuncularla yollarını ayırmak zorunda.

Bugün bir toplantı yapan siyah-beyazlı yönetim, mevcut kadrodaki isimlerden bazılarıyla yollarını ayırmadığı sürece transfer yapamayacağını belirledi. Kadro dışı olan Mirin, Douglas ve Lens’in yanı sıra kadroda bulunan Adem Ljajic’i gözden çıkaran siyah-beyazlılar, bu futbolcularla yolları ayırması halinde limit açabilecek. 4 yabancı oyuncunun takımdan ayrılması halinde kadrodaki yabancı sayısı da 14’e düşecek. Ara transferde bazı yerli isimlerle ilgilenen Beşiktaş, forvet hattına ise yabancı bir oyuncu transfer etmek istiyor. Ancak bunun için eldeki yabancılardan en az 1’inin daha takımdan ayrılması gerekecek.

Senin için hazırladığımız haberler