Beşiktaş, İzmir'de sadece Rıdvan'ı kazandı

26.01.2020 - 21:28 | Son Güncellenme: 26.01.2020 - 18:35

Beşiktaş, İzmir'de sadece Rıdvan'ı kazandı

Sinan Kurumuş'tan (18 yıl 191 gün) bu yana, Beşiktaş formasıyla bir Süper Lig maçına ilk 11 başlayan en genç oyuncu Rıdvan Yılmaz oldu (18 yıl 250 gün) Öte yandan 18 yaşındaki sol bek oyuncu Rıdvan Yılmaz ise Göztepe maçıyla birlikte ilk kez bir Süper Lig maçında sahaya çıktı.  Beşiktaş’ın genç sol bek oyuncusu Göztepe maçında nasıl oynadı, nasıl performans sergiledi, tüm bilgiler haberimizde…

21 Mayıs 2001 doğumlu olan Rıdvan Yılmaz 1.74 boyunda ve sol bek oynuyor. Sol bek dışında sağ bek olarak da forma giyebiliyor.

2013 yılında Beşiktaş alt yapısında futbola boşlayan Rıdvan Yılmaz sırasıyla U14, U15, U16, U17, U19 ve U21 takımında forma giydi.

 

Kariyerinde 41 kez alt yaş gruplarında milli takıma çağrılan 18 yaşındaki futbolcu bu sezon 24 Erzincanspor ile oynanan karşılaşmada siyah-beyazlı formayı giymişti. Bu sezon yaz kampında yıldızı parlayan Rıdvan Yılmaz Beşiktaş U19 takımında 15 maçta forma giydi ve 3 gol atma başarısı gösterdi.

Maç İstatistikleri;

 

Hava Topu: 3/6

Top Kapma:  10/17

Pas yüzdesi: %70

Şut : 1/2

Orta:  2/3

Beşiktaş ile ilk maçına çıkan genç oyuncu, ilk maçında cesurluğu, güven verişi ile dikkatleri üzerine çekti. Genç yaşına rağmen takım arkadaşları Rıdvan’a güvenerek onun bölgesi ile özel olarak ilgilenmedi. Kendi bölgesinden sorumlu olarak çıktığı maçta gerektiği zaman orta sahaya geçip önde baskı kurma, gerekirse ileriye çıkan Vida’nın bölgesini koruma yaparak maça damgasını vurdu. Bileklerine hakim olan 18 yaşında ki oyuncu, verdiği paslar ile takımın isabetli pas sayısına yardımcı oldu. Takım top kaptığı zaman hücuma onlarla birlikte çıkıyor. Pozisyon sonuçlandığı an ise herkesten önce geriye geri dönüyor. Hızlı bir oyuncu ve hızını tüm bölgelerde rahatlıkla kullanıyor. Duran toplarda dışarıda duruyor boyundan ve fiziğinden kaynaklanan özgüven eksikliği bulunuyor. Bunun üzerine daha çok gitmesi gerekiyor. Sol taraftan içeriye bindirmelerini sık sık yapıyor ve olumlu ortaları bulunuyor.  Kanat oyuncusuna yakın oynama sebebi ise çizgiden içeriye doğru hızlı koşular yapabileceğini bilmesi.

Topsuz mücadelelerde fiziği iyi olmasa bile başarılı olmasını biliyor. Şut denemesi yaptı fakat rakip stoperler tarafından egale edildi. Hızlı ve sert şutlara sahip bir oyuncu.

Kısa boyuna rağmen hava toplarında başarılı sonuçlar yakaladı. Maç içinde gelen hava toplarında genel anlamda başarılı oldu. Dikine oynayan bir yapıya sahip. Sürekli dikine giderek rakip takımın stoperlerini zorluyor. Biraz daha hem görüntü hem fonksiyonel olarak güçlenmeli. Rakip takımın hızlı hücumlarında ters kademeye zamanında girmekte zorlanıyor. Alan savunmasını iyi uyguluyor fakat bire bir eşleşmelerde ve markaj gerektiren pozisyonlarda yetersiz.  

Senin için hazırladığımız haberler