Beşiktaş-Karagümrük maçına damga vuran pozisyon... Penaltı mı?

21.08.2022 - 22:39 | Son Güncellenme: 21.08.2022 - 22:41

Beşiktaş, Karagümrüklü Caner Erkin'in çizgiden çıkardığı topto penaltı ve kırmızı art bekledi. Hakem Arda Kardeşler ve VAR'ın kararı 'devam' oldu. Detaylar...

Beşiktaş-Karagümrük maçına damga vuran pozisyon... Penaltı mı?

AJANSSPOR HABER

Alanyaspor maçından sonra hakem Yasin Kol'a isyan eden Beşiktaş, Karagümrük karşısında Caner Erkin'in çizgiden çıkardığı topa uzun süre penaltı diye itiraz etti. Peki hakem Arda Kardeşler'in kararı doğru muydu?

Salih Uçan'dan itiraz

Beşiktaş-Karagümrük maçı 0-0 devam ederken soldan ceza alanına giren Nkouou topu içeriye doğdu çıkardı. Salih Uçan'ın sert vuruşunu çizgi üstünde Caner Erkin önledi. Pozisyondan sonra başta Salih Uçan olmak üzere siyah beyazlılar uzun süre hakem Arda Kardeşler'e itirazda bulundu. 

Futbol oyun kurallarına göre devam

Pozisyonda Caner Erkin'in topa omzuyla hamle yapması kafaların karışmasına neden oldu. Futbol oyun kurallarında kolun koltuk altı hizasına kadar olan bölümle topa müdahale IFAB tarafından ihlal olmaktan çıkartıldı. 

Caner Erkin bilinçli müdahalesi

Caner Erkin de kaleye girmekte olan topa bilinçli bir şekilde kuralın mantığı doğrultusunda müdahale ederek golü engelledi. Hakem Arda Kardeşler'in kararından sonra VAR'da bulunan Özgüç Türkalp de pozisyonu inceledi ve ihlal bulmadı.

Senin için hazırladığımız haberler