Beşiktaş Kulübü'ne polis geldi!

06.03.2021 - 16:03 | Son Güncellenme: 06.03.2021 - 16:07

Beşiktaş haberleri... Siyah beyazlıların İcra Kurulu Başkanı ve Genel Sekreteri Mesut Urgancılar, Beşiktaş'ın itibarının yerler altına alındığını belirterek kulübün yaşadığı bir olayı kamuoyu ile paylaştı. İşte detaylar...

Beşiktaş Kulübü'ne polis geldi!

Erdal CÖMERT-AJANSSPOR
Beşiktaş Kulübü İcra Kurulu Başkanı ve Genel Sekreteri Mesut Urgancılar, bugün yapılan yılın ilk olağan genel kurul divan toplantısında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Urgancılar, kulübe polis geldiği bilgisini ilk kez kamuoyuyla paylaştı.

Pandemi nedeniyle internet üzerinden gerçekleştirilen divan kurulu toplantısında yapılan icraatı analatan Urgancılar, kulüp kongre üyelerinin açtığı davalarda yaşanan bazı olayların Beşiktaş'ın itibarını yerlere serdiğini söyledi.

Meşhur 5268 kişi davası ne oldu?

Kulübün hukuk servisindeki çalışanlar zor şartlar altında çalıştığına dikkat çeken Urgancılar, "Neredeyse her gün bir haciz davasıyla karşılaşıyorlar. Uğraştıkları bir kaç davadan örnek vermek istiyorum: '5268 kişi davası' olarak bilinen bir dava var. 2016'da yapılan idari ve mali genel kurul kararlarının iptalinin talep edildi bir dava.

Davacıların, 5268 kişinin aidatının toplu şekilde yatırılması nedeniyle toplantıya katılamayacağı ve oy hakkı bulunamayacağı iddiasından kaynaklanıyor. Bilirkişi kulüpte üç kez inceleme yaptı. Bir kök, iki ek rapor hazırladı. Üç kez de davacının iddialarının haklı olmadığı mütaala edildi. Ayrıca hakîm tarafından da 'Ya çocuklar, gençler yanlış dava açmışsınız' şeklinde de nasihat de verildi kendilerine. Ama nedense bunların dedikodusu hâlâ yapılıyor" dedi.

Davayı açan üye avukat, aidatını ödememiş!

2018'deki olağan genel kurul toplantısında alınan kararların iptali talebiyle açılan davada,katılanların tüzüğe aykırı biçimde belirlendiği, genel kurul hakkı olmayanların katıldığı ve tüzüğe aykırı yüzde 10'dan fazla borçlanma gerçekleştiği iddialırın bulunduğunu kaydeden Urgancılar, "Alınan kararları iptaline dair yargılamaya devam ediliyor. Bu dosyada henüz bir bilirkişi raporu yok. Ama küçük bir detay var! Davacılardan biri avukat; aynı zamanda davayı açan kişi. Ancak kendisi, o yıl zorunlu üyelik aidatını yatırmaığı için, mahkemenin nasıl bir karar alacağı bizim açımızdan da merak konusu! Bu nedenle davanın sonucunun ne olacağı da henüz belli değil" diye konuştu.

Dava açılmış ama belge sunulmamış

2019'daki mali genel kuruldaki ibra kararların kulübü zarara uğarttığının iddia edildiği bir dava daha olduğunu kaydeden Urgancılar, "Davada tanıklar dinleniyor. Ama dosyaya sunulan bilirkişi raporu yazıldığı, çizildiği gibi değil. Bilirkişi raporu, davacıların aleyhine.

Rapor diyor ki 'Bütçe açığı konusunda dosyada belge yok. Bu nedenle de yorum yapmak yanlış'. Mahkeme, davacıların itirazı yönünden dosayı tekrar  bilirkişiye yolladı.Bilirkişi daha önce kulübümüze geldi, bundan sonra da gelecek. Biz de 'Hoş geldiniz' diyeceğiz. Ama burada bir sıkıntı var. Burada, hepimiz açısından Beşiktaş'ın itibarının nasıl yerle bir edildiği konusunda bir gerçek var" dedi.

Arkadaşlar koşarak bize geldi!

Urgancılar, söz konusu sıkıntının ne olduğunu da şöyle anlattı: "Kulüpte hukuk biriminde çalışan arkadaşların koşturarak bize doğru gelmesine çok alışkınız! Dediğim gibi, günde en az bir tane haciz davası oluyor. Yine bir gün böyle koşturarak geldiler. 'Hayırdır, bu sefer kim ne istiyor; kaç paraya uzlaşabiliriz' dedik.

Onlar da 'Hayır, polis geldi' dedi!

Birbuçuk yıldır biz oradayız ve ilk defa polis geldi! Polis niye geldi biliyor musunuz? Bu davayı açan arkadaşların sosyal medyada bilirkişiye sataşmaları nedeniyle! Akademisyen olan bilirkişi demiş ki, 'Ben Beşiktaş Kulübü'ne gideceksem, polis güvencesi altında giderim'. Beşiktaş'ın düşürüldüğü durumu; Beşiktaş'ın itibarının ne hallere getirildiğini sizlerin taktidirine bırakıyorum." 

Senin için hazırladığımız haberler