Beşiktaş puanları kaybetti ama gençleri kazandı

Ali Bozkurt
09.01.2022 - 20:23 | Son Güncellenme: 10.01.2022 - 10:04

Spor Toto Süper Lig’in 20. haftasında Çaykur Rizespor sahasında Beşiktaş’ı konuk etti. Karşılaşmaya genç oyuncu Emirhan İlkhan golü damga vurdu. İşte maçın özeti ve detayları...

Beşiktaş puanları kaybetti ama gençleri kazandı

AJANSSPOR HABER

Süper Lig ikinci devre ilk karşılaşmasına eksikliklerle çıkan Beşiktaş, Çaykur Rizespor deplasmanından 2-2 beraberlikle ayrıldı. Siyah-Beyazlılar da genç oyuncu Emirhan İlkhan oyunu ile beğenileri toplamaya devam etti. 

Süper Lig'de gol atan en genç Beşiktaşlı

Emirhan İlkhan (17 yaş 222 gün), Batuhan Karadeniz'den (Ekim 2008'de 17 yaş 165 gün) bu yana Süper Lig'de gol atan en genç Beşiktaş oyuncusu oldu. Karşılaşmada bir topu direkten dönen Emirhan İlkhan, penaltı pozisyonunu da yaratan isim oldu.  Beşiktaş'ta 17 yaşındaki Emirhan İlkhan ilk kez Beşiktaş forması ile Süper Lig maçına çıktı. Emirhan İlkkan, karşılaşma boyuna ortaya koyduğu performansla dikkat çekti. Genç oyuncu, 60. dakikada takımını 2-1 öne geçirdi. Emirhan İlkhan, kaleye ilk şutunu çekerken, bu şutu da gol oldu. 

Batshuayi açılısı yaptı

25. dakikada gelişen Beşiktaş atağında ceza sahasının içerisinde topun Fabricio’nun eline çarpması sonucu hakem Alper Ulusoy’un VAR incelemesinin de ardından penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunda topun balına geçen Batshuayi’nin vuruşunda ise meşin yuvarlak filelerle buluştu. 

Joel Pohjanpalo Çaykur Rizespor'u taşıdı

Çaykur Rizespor'un finli oyuncusu Pohjanpalo, Beşiktaş'a attığı iki golle takımını ayakta tutan isim oldu. Pohjanpalo, bu sezon Süper Lig'de attığı gol sayısını da 7'e yükseltti.

Vida cezalı duruma düştü

Beşiktaş'ta Rizespor maçında sarı kart gören Vida gelecek hafta oynanacak Gaziantep FK maçında cezalı duruma düştü.

Kırmızı kartlar havada uçtu

Çaykur Rizespor'da Gökhan Gönül, yaptığı müdahele sonrası ikinci sarıdan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Ardından Montero ile gerginlik yaşadı ve Beşiktaş'tan da Montera'da direkt kırmızı kart görerek oyundan atıldı. Rizespor'dan Umar Aminu sahaya girdiği için sarı kart gördü. 

Genç centilmen Emirhan İlkhan
 

Emirhan İlkhan'ın sadece futbolu, takdir toplamıyor. Emirhan, saha içerisinde gösterdiği centilmen duruşla da beğeni topluyor. 17 yaşındaki genç futbolcu, Beşiktaş'a verilen bir taç atışını, topun kendisinden çıktığını ifade ederek, kararın düzeltilmesini sağladı. Rizespor taraftarı, Emirhan'ın bu hareketini, ayakta alkışlayarak karşıladı.
 

Beşiktaş 11 eksikle sahaya çıktı

Beşiktaş'ta sarı kart cezasının yanından hasta olan Ghezzal ile birlikte Pjanic, Teixeria, Atiba, Larin, Kenan Karaman, Can Bozdoğan, Oğuzhan Özyakup, Mehmet Topal, N'Koudou kafilede yer almadı.

Emirhan İlkhan'ın Rizespor karşısındaki istatistikleri


- 1 gol

- 1 direkten dönen top

- 1 penaltı kazanma

- 3 önemli pas

- İkili mücadele kazanma 8 (3)

- 1 top çalma

- %70 isabetli pas

Maçtan dakikalar

2. dakikada Çaykur Rizespor ceza sahasının içerisinde oluşan karambolde topla buluşan Batshuayi’nin vuruşunda kaleci Gökhan Akkan topu tokatlayarak uzaklaştırdı.

9. dakikada sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında Cemali’yi geçen Necip’in gerçekleştirdiği ortada kafa vuruşunu gerçekleştiren Emirhan’ın vuruşunda direkte patlayan topu Selim uzaklaştırdı.

25. dakikada gelişen Beşiktaş atağında ceza sahasının içerisinde topun Fabricio’nun eline çarpması sonucu hakem Alper Ulusoy’un VAR incelemesinin de ardından penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunda topun balına geçen Batshuayi’nin vuruşunda ise meşin yuvarlak filelerle buluştu. 1-0

32. dakikada ceza sahasının orta kısmında Umar’ın pasıyla topla buluşan Pohjanpalo’nun vuruşunda kaleci Ersin topu kornere çeldi.

Çaykur Rizespor 2-2 Beşiktaş | Maç sonu rakamları

İsabetli Şut  

Rizespor: 5   Beşiktaş: 10

Rakip ceza sahasında topla buluşma  

Rizespor: 8   Beşiktaş: 43

Gol beklentisi oranı  

Rizespor: 1.52   Beşiktaş: 3.69

Senin için hazırladığımız haberler