Ethem Sancak: ''Beşiktaş TMSF'ye düşerse ben satın alırım''

Ali Bozkurt
15.06.2022 - 01:11 | Son Güncellenme: 15.06.2022 - 12:52

TV100'de Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programına konuk olan Ethem Sancak, Beşiktaş hakkında açıklamalarda bulundu. İşte Sancak'ın açıklamaları...

Ethem Sancak: ''Beşiktaş TMSF'ye düşerse ben satın alırım''

AJANSSPOR HABER

Adana Demirspor'un başkanı Murat Sancak'ın amcası Ethem Sancak, TV100'de Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programına konuk oldu. Sancak, Beşiktaş hakkında açıklamalarda bulundu. İşte Ethem Sancak'ın açıklamalarına dair tüm detaylar...

''Milli mücadelenin takımıdır''

Ethem Sancak, fanatik Beşiktaş taraftarı olduğunu duyurdu. Sancak, ''Ben 13 yaşından beri Beşiktaş'ın hiçbir maçını kaçırmam. Fanatik bir Beşiktaş taraftarıyım. En övündüğüm hasletlerin birisi olur. Neden? Çünkü Beşiktaş. Bu ulusu inşa edenlerin takımıdır. Milli mücadelenin takımıdır.  Beşiktaş’ı teşkilatı mahsusa kurdu. Ordu kadar devletin çekirdeği bir takımdır. Ve bir milli takımdır Beşiktaş.'' açıklamasını yaptı.

 

''Mustafa Kemal, iyi bir Beşiktaş taraftarıydı''

Sancak, Mustafa Kemal Atatürk'ün Beşiktaş taraftarı olduğunu iddia etti. Sancak, ''Armasında Türk bayrağı taşıyan tek takımız. Rengimiz kırmızı beyazdı. Balkan harbinde yenilince matem (Siyah) rengini aldık. Milli mücadelenin takımıdır. ''Bazı takımlar Mustafa Kemal bize üyeydi, bizi ziyaret etti'' diyorlar ama doğru değil. Mustafa Kemal, Samsun’a gitmeye hazırlanırken, akeretlerdeki evinden Beşiktaş Jimnastik kulübündeki bütün antrenmanları izleyerek zamanını geçirirdi. . Mustafa Kemal iyi bir Beşiktaşlı idi. Çünkü zaten Teşkilatı Mahsusa’nın lideriydi, milli mücadelenin lideriydi ve Beşiktaşlıydı. Biliyorsunuz İngilizler İstanbul’u işgal ettikleri zaman, askerlerini eğlendirmek için takımlarıla maç yapmak istediler. Beşiktaş reddetti. Biz işgalcilerle maç yapmayız dedi. Ama bazı takımlar onları eğlendirmek için maç yaptı.'' ifadelerini kullandı.

''Fikret Orman, yanlışı kendine yaptı''

Ethem Sancak, Siyah-Beyazlıların eski başkanı Fikret Orman'ın hatalar yaptığını açıkladı. Sancak, ''En büyük hayalim Beşiktaş başkanı olmaktı ama ömrüm ona yetmeyecek gibi. Çok iyi bir başkanımız var. Çok fedekar ve çok dürüst biridir. Fikret Orman iyi bir insandı. Bence yanlış şeyler yaptı. Kendine zarar verecek yanlışlar yaptı. İyi bir dostumdur, severim kendisini. Çebi, iyi bir strateji oluşturdu. Metin, Ali, Feyyaz havasına dönecek gibi görünüyor. Bu şirketleşme yasası ve kanunlar çıktı. Bunlardan dolayı çıkış yapılabilir. Bakın Göztepe'ye yabancı bir yatırımcı geldi. Futbolun mucidi İngilizler. İngiliz futbolu dernek yasası ile 1973 yılında çöktü. Dernekleri sildi kaldırdılar. Şirketleşme oldular.'' ifadelerini kullandı.

''Beşiktaş'ı satın alacağım''

Ethem Sancak, Beşiktaş eğer TMSF'ye düşerse ihaleye girip satın alacağını açıkladı. Sancak, ''Allah korusun Bir konsorsiyum oluşturacağım. Beşiktaş’ı Asya’nın Şampiyonlar Ligi şampiyonu haline getireceğim. Hepsi düşecek, görünen o. 4 büyük takımın her biri yılda 1 milyar lira faiz ödüyor. Beşiktaş yılda 1 milyar lira faiz ödüyor, nereden çıkaracaklar bunu? Altyapıya önem verir de futbolcu yetiştirip satabilirlerse, Avrupa piyasasına ihracat yapabilirlerse belki, ama o da çok zor. Orada da hatalar yapıyoruz. Misal Rıdvan'ı çıkardık. Önlem alamadıkları için çok ucuza gitti. 5 sene kontrat yapamadılar. Rıdvan ilerde 30-40 milyonluk adam olacak. Benim için en asil rütbe, Beşiktaş'a taraftar olmaktır.'' ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler