Beşiktaş, Wout Weghorst transferini açıkladı! Bonservis ve maaşı ne kadar?

Ali Bozkurt
05.07.2022 - 20:14 | Son Güncellenme: 05.07.2022 - 21:56

Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş, Burnley takımından kiraladığı 29 yaşındaki Hollandalı golcü oyuncu Wout Weghorst transferini açıkladı. İşte detaylar...

Beşiktaş, Wout Weghorst transferini açıkladı! Bonservis ve maaşı ne kadar?

AJANSSPOR HABER

Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş, yeni sezon hazırlıklarına devam ediyor. Siyah-Beyazlılar, 29 yaşındaki Hollandalı forvet Wout Weghorst’un transfer sürecinin tamamlandığını KAP’a bildirdi. İşte detaylar...
 

Kiralama bedeli yok

Siyah-Beyazlılar, KAP'a yaptığı açıklamada  "Profesyonel Futbolcu Wout François Maria Weghorst'un geçici transferi konusunda kulübü ve kendisi ile 06.07.2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere anlaşmaya varılmıştır. Burnley FC Kulübü'ne kiralama bedeli ödenmeyecektir." dedi.

İşte şartlar:

Kiralama bedeli: Yok

Maaş: 2,8 milyon euro

Performans bonusu: 200 bin euro

Wout Weghorst kimdir?

Hollanda kulübü FC Emmen'de profesyonel olan Weghorst, daha sonra Heracles Almelo'ya transfer oldu. AZ Alkmaar ile gösterdiği performans dikkat çeken Weghorst, Temmuz 2018'de 10.5 milyon Euro bonservisle Wolfsburg'a transfer oldu. Hollandalı golcü, Ocak 2022'de ise 14 milyon euro karşılığı Burnley'e imza attı.

Beşiktaş'tan SMA farkındalığı

Wout Weghorst transferini video ile duyuran Beşiktaş, SMA hastalığına da dikkat çekti. Siyah-Beyazlılar, videonun sonunda ''SMA hastalığı genetik tarama yoluyla test edilmektedir. Sadece kan vererek, taşıyıcı olup olmadığınızı, öğrenebilir. SMA hastalığıyla mücadelede birinci adımı atabilirsiniz.'' notu yer aldı. 

"Biraz zaman aldı ama buna değdi"

Beşiktaş'ın yeni transferi ilk kez konuştu. Weghorst, "Gerçekten çok mutluyum. Az önce geldim, stadı ilk defa görüyorum. Her şey çok güzel. Tabii ki de biraz zaman aldı ama buna değdi." ifadelerini kullandı.

"Hollanda'daki evime forma ve atkılar geldi"

Beşiktaş taraftarı hakkında konuşan Weghorst, "Taraftarın bu ilgisi benim kararımda oldukça etkili oldu. Sürekli olarak mesaj gönderdiler. Hatta Hollanda'daki evime forma ve atkılar geldi. Sürekli olarak benimle iletişimde kaldılar. Onların bu kararda gerçekten etkisi oldu. Gerçekten burada istendiğimi, burada kendimi özel hissedeceğimi, o sıcaklığı bana hissettirdiler ve kararımda ciddi etki yarattılar."

"Kalbimin sesi bana bunun doğru karar olduğunu söyledi"

Başarılı santrfor, "Geçmişte burada oynamış bazı oyuncularla temaslarım oldu. Kulüple ilgili görmem gereken her şeyi YouTube videolarında, internetteki farklı içeriklerde gördüm. Ama daha da önemlisi şuydu: Kalbimin sesi, iç güdülerim bana bunun doğru bir karar olduğunu söyledi. Bu güne kadar da hep böyle hareket ettim." dedi.

Weghorst giyeceği forma numarasını açıkladı

Wout Weghorst Beşiktaş'ta giyeceği forma numarasını duyurdu. Golcü oyuncu, "10 numara olacak. Kolumda hayat hikayem var. Çocuklarımla, ailemle ilgili şeyler var. Bu güne kadar yaşadıklarımı kolumdaki dövmelerde toplamış oldum. Beşiktaş dövmesi yapmam için çok başarılı olmamız lazım. Çok başarılı olursak, olur." açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler