Beşiktaş’a derbi için kötü haber! Aboubakar’dan sonra…

07.05.2021 - 17:28 | Son Güncellenme: 08.05.2021 - 08:35

Süper Lig'de şampiyonluğun kilit maçında Galatasaray'a konuk olacak Beşiktaş'ta sakatlıkları bulunan Vincent Aboubakar, Kevin N'Koudou ve Bernard Mensah kadroya alınmadı.

Beşiktaş’a derbi için kötü haber! Aboubakar’dan sonra…

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig'in 40. haftasında Galatasaray ile kozlarını paylaşacak olan Beşiktaş'ta maç kadrosu belli oldu. Siyah-beyazlılarda Vincent Aboubakar’ın yanı sıra Kevin N'Koudou ve Bernard Mensah da sakatlıkları sebebiyle kadroda yer almadı.

 

 

Aboubakar riske edilmeyecek

Şampiyonluk için en kritik virajı dönmeye çalışacak siyah-beyazlılarda Aboubakar'ın tedavisine devam edilirken, golcü oyuncu antrenmanlara katılamamıştı. Teknik ekibin son olarak Sivasspor deplasmanında forma giyen Kamerunlu yıldızı sakatlığının daha da kötüye gitmemesi adına derbide riske etmediği ifade edildi.

Kevin Nkoudou formunun zirvesindeydi

Kartal'da hem Aboubakar hem de Cenk Tosun'un olmadığı ve Cyle Larin'in de sakatlık yaşadığı süreçte kilit rol üstlenen Kevin Nkoudou da derbiye yetişmedi. Oynadığı son 3 maçta 4 gol atan Fransız kanat oyuncusu da derbi kadrosunda yer almayacak.  

Hatayspor maçını tamamlayamadı

Nkoudou, Süper Lig'in 39. haftasında Beşiktaş'ın 7-0 kazandığı Atakaş Hatayspor maçında sakatlanarak 43. dakikada sahayı terk etti. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, Fransız futbolkcunun sol uyluk arka adalesinde gerilme olduğu ifade edilmişti.   

Mensah da Galatasaray derbisinde yok

Öte yandan Beşiktaş'a bir kötü haber de Bernard Mensah'tan geldi. Antrenmanda sakatlanan orta saha oyuncusu da Galatasaray maçı kadrosundan çıkarıldı.

 

Beşiktaş, Mensah'ın sakatlığı hakkında şu bilgiyi paylaştı: "Futbol Takımımızın 6 Mayıs 2021 tarihinde gerçekleştirdiği antrenman sonrasında sağ uyluk arka adalesinde ağrı hisseden futbolcumuz Bernard Mensah’ın Acıbadem Altunizade Hastanesi’nde gerçekleştirilen MR görüntülemesinde, sağ uyluk arka adalesinde( biceps femoris) ödem tespit edilmiştir."

 

Kartal'ın gol umudu Larin

Siyah-beyazlılarda bu futbolcular Cenk Tosun, Oğuzhan Özyakup ve Ajdin Hasic ise sezonu kapattı. Buna göre Kartal'ın Galatasaray karşısında hücumdaki tek forveti Cyle Larin olacak. Kanadalı golcüye ileride Gökhan Töre ve Rachid Ghezzal katkı sunmaya çalışacak. 

Senin için hazırladığımız haberler