Beşiktaş'a gelmeyen Daniel Farke, Fenerbahçe'ye...

Orhan Gülek
08.01.2022 - 21:52 | Son Güncellenme: 09.01.2022 - 13:30

Fenerbahçe, daha önce Beşiktaş'ın da görüştüğü Daniel Farke'ye teklif götürdü. Alman teknik direktör ile yapılan görüşmeler nasıl sonuçlandı? İşte detaylar

Beşiktaş'a gelmeyen Daniel Farke, Fenerbahçe'ye...

AYGÜN ÖZİPEK - AJANSSPOR

Sezona şampiyonluk hedefiyle giren Beşiktaş da Fenerbahçe de henüz ligin ilk devresi bitmeden zirveden çok uzakta kaldı. İki takım da teknik direktör değişikliğine gitti. Beşiktaş, geçen sezon kendisine hem Süper Lig hem Ziraat Türkiye Kupası'nı kazandıran Sergen Yalçın ile yolları ayırdı. Fenerbahçe de bir kez daha takımın başına getirdiği Vitor Pereira ile ikinci kez hüsran yaşadı.

Çebi, seçim nedeniyle vazgeçti

Beşiktaş, Yalçın'ın ayrılığından sonra ilk olarak Alman teknik direktör Daniel Farke'ye gitti. Ancak, 45 yaşındaki teknik adamın koşulları siyah beyazlılara ağır geldi. Önümüzdeki Mayıs'ta seçim olacağı için Ahmet Nur Çebi, uzun vadeli yapılanmayı yüksek maliyetle bugünden imza altına almak istemedi. Yani olası bir yönetim değişikliğine, yeni gelecek başkanın elini kolunu bağlamak istemedi.

İlgini Çekebilir
Löw için kritik saatler! Transfer, sportif direktör, altyapı...
Habere Git

Fenerbahçe önce Beşiktaş ile görüştü

Ajansspor, Beşiktaş'ın istediği Farke'ye Fenerbahçe'nin de talip olduğu bilgisine ulaştı. Sarı lacivertli yönetim, Beşiktaş'ın Farke ile anlaşamadığı haberleri çıkınca harekete geçti. Fenerbahçe tarafı önce Beşiktaş tarafını arayıp, "Eğer siz vazgeçtiyseniz biz de Farke ile görüşmek istiyoruz" dedi. Siyah beyazlılardan da "Bizim görüşmemiz bitti" cevabı alınınca Alman hoca ile irtibata geçildi.

İlgini Çekebilir
Çİn'de Bilic defteri kapandı!
Habere Git

En güçlü adaylar Löw ve Bilic

Ancak sarı lacivertliler de Daniel Farke ile yaptığı görüşmelerden sonuç alamadı. Süper Lig'in ikinci devresine yardımcı hocayla giren Fenerbahçe'nin halihazırda masasındaki en güçlü adaylarsa medyaya da yansıdığı gibi eski teknik direktörü Joachim Löw ve Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Slaven Bilic.

Senin için hazırladığımız haberler