Beşiktaş’a kendi sloganıyla cevap verdiler: “Önemli olan ‘hakkıyla’ kazanmaktır…”

15.03.2021 - 15:06 | Son Güncellenme: 15.03.2021 - 15:21

Basketbol haberleri… ING Basketbol Süper Ligi’nde Beşiktaş’ın kural hatası itirazında bulunduğu maçla ilgili bir açıklama yayınlayan TOFAŞ kulübü, siyah beyazlılara kendi değerleri üzerinden göndermede bulunarak yanıt verdi. İşte ayrıntılar…

Beşiktaş’a kendi sloganıyla cevap verdiler: “Önemli olan ‘hakkıyla’ kazanmaktır…”

AJANSSPOR-HABER

Tofaş Spor Kulübü, ING Basketbol Süper Ligi’nin 24. haftasında oynadığı Beşiktaş Icrypex maçının son saniyesinde yaşanan olaylar ve sonrasındaki durumla ilgili açıklamada bulundu.

 

ING Basketbol Süper Ligi’nin 24. haftasında oynanan TOFAŞ-Beşiktaş Icrypex maçının son saniyesinde atılan basketin polemiği devam ediyor. Beşiktaş oyuncusu Ercan Osmani'nin üçlüğünün, çizgiye basması sebebiyle geçersiz sayılmasının ardından siyah-beyazlılar konuyla ilgili kural hatası itirazında bulundu. Hatta Beşiktaş kulübü dün basketboldan sorumlu yöneticilerinden Umut Şenol aracılığıyla Türkiye Basketbol Federasyonu’na seslenerek “eğilmeden kuralları uygulayın” çağrısı yaptı.

"Oyuncuların alınterine saygı duyun"

Bugün de TOFAŞ Spor kulübü bir açıklama yayınlayarak tartışmaya katıldı. Bursa ekibinin yaptığı açıklama şu şekilde: “ING Basketbol Süper Ligi 24. haftasında sahamızda oynanan ve Tofaş Basketbol Takımımızın galibiyetiyle sonuçlanan karşılaşmayla ilgili bir basın açıklaması yapma gereği duyulmuştur. Öncelikle belirtmek isteriz ki karşılaşmanın son saniyesine kadar iki takım da ciddi bir emek, alın teri ve basketbol severlerin keyifle izleyebildiği güzel bir mücadele örneği ortaya koymuştur. Bu noktada iki takım oyuncularının da ortaya koyduğu emek ve alın terine saygı duyulması gerekmektedir. 

"Hakemler açık olan kuralı uyguladı"

Parke içerisindeki oyunun yönetimiyle ilgili kurallar Basketbol Süper Ligi Yönetim Esasları’nda açıkça belirtilmiş, karşılaşmanın hakemleri de bu esaslar doğrultusunda kuralları uygulayarak; ilgili pozisyonda Anlık Tekrar Sistemi’nde görüntülerin izlenmesi sonrası şutu atan oyuncunun ‘saha dışı ihlalini’ tespit ederek kararlarını uygulamıştır. Oyunun içerisinde kazanmak kadar kaybetmenin doğallığını her zaman kabul eden bir kulüp olarak, ‘hakkıyla’ kazanabilmenin her sonuçtan daha önemli olduğunun bilincindeyiz. 

Bu bilinci; 11 Şubat 2018 tarihinde Akatlar Kültür ve Spor Kompleksi’nde oynanan Beşiktaş-Tofaş karşılaşmasının en kritik bölümünde “24 saniye hücum süremizin dolmasına rağmen verilen 2 sayılık basketimizin geçersiz sayılması gerektiğini” ifade ederken de taşıyorduk bugün de aynı bilinç ile hareket etmeye devam ediyoruz. 

"TBF'nin yönetmeliklere göre karar vereceğine inanıyoruz"

Basketbol oyunuyla ilgili kararların sadece Basketbol Süper Ligi Yönetim Esasları ve yönergeleriyle verilmesi gerekmektedir. Saha içerisindeki oyunu yönetmekle yükümlü olan hakemlere tanınan yetkiler ve Anlık Tekrar Sistemi’yle ilgili kurallar ve talimatlar da açıktır. Maçın sonucuna yapılan itiraz başvurusu sonrası yaşanılacak süreç ve verilecek kararın, Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından ilgili yönetmeliklere göre yönetileceğine dair inancımız tamdır.”

TOFAŞ'ın örnek gösterdiği maçta ne olmuştu?

TOFAŞ’ın açıklamasında atıfta bulunduğu, 11 Şubat 2018 tarihinde ise, Fair-Play örneği yaşanmıştı. 18'inci hafta maçında TOFAŞ, deplasmanda karşılaştığı Beşiktaş Sompo Japan'ı Kenny Kadji'nin bitime 3 saniye kala attığı basket sonrasında 59-60 yendi. Büyük heyecana sahne olan ve her basketin önem kazandığı maçın 4'üncü çeyreğinde ise yaşanan durum, oyunun güzelliğini bir kez daha ortaya çıkardı. Maçın bitimine 5.35 dakika kala Tony Crocker, pozisyonu smaç basketiyle bitirirken 24 saniyelik sürenin dolduğu yönünde Beşiktaş Sompo Japan teknik heyeti tarafından itirazlar yapıldı. TOFAŞ Başantrenörü Orhun Ene ise hakemlerin yanına giderek sürenin dolduğunu ve basketin geçerli olmadığını söyledi. Bunun üzerine pozisyonu yeniden izleyen Başhakem Yener Yılmaz basketi iptal etti.

 

BEŞİKTAŞ'IN TOFAŞ MAÇIYLA İLGİLİ AÇIKLAMASI

Senin için hazırladığımız haberler