Beşiktaş'tan federasyona çağrı: Eğilmeden kuralları uygulayın

14.03.2021 - 22:52 | Son Güncellenme: 14.03.2021 - 23:01

Son dakika haberleri... ING Basketbol Süper Ligi'nde TOFAŞ ile oynadıkları maçın ardından kural hatası itirazı yapan Beşiktaş’ın yöneticisi Umut Şenol, Türkiye Basketbol Federasyonu’na seslenerek adalet istedi. İşte ayrıntılar…

Beşiktaş'tan federasyona çağrı: Eğilmeden kuralları uygulayın

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş Kulübü'nün basketboldan sorumlu yöneticilerinden Umut Şenol, Türkiye Basketbol Federasyonu'na (TBF) çağrı yaparak, "Kuralları adaletli bir şekilde uygulayın" dedi.

 

ING Basketbol Süper Ligi'nde, cumartesi günü TOFAŞ'a 89-86 mağlup olduğu maçta 'kural hatası' olduğu iddiasıyla federasyona başvurduklarını hatırlatan Şenol, şu açıklamayı yaptı: "Oyuncularımıza kulüp olarak tek başımıza veremeyeceğimiz şeyler var; adalet ve eşiklik duygusu bunların en önemlileri. Bunu sağlayacak kurumlar ise TBF, MHK ve Tahkim Kurulu. Onlara çağrımız tektir, kimseye karşı eğilip bükülmeden kuralları uygulayın. Kendi inisiyatifimiz dışında kalan ortamdan tek beklediğimiz gelişim çağında olan kendi gözümüzden bile sakındığımız oyuncularımızın bu duygular için gelişimlerine devam etmeleridir."  

Yerli gençlere yatırım yapıldı

Kulübün düşük bütçe ve genç yerli oyuncularla yola çıktığını vurgulayan Şenol, "Sayın Başkanımız Ahmet Nur Çebi'nin, yönetim kurulumuzun desteği ve yüce gönüllü Beşiktaş taraftarının sevgisi ile bir yola çıktık. Amacımızı Türk Milli Takımı'na maksimum sayıda sporcu vermek ve bunu yapmak için de genç oyuncularımıza maksimum süreyi vermek olarak açıkladık. Çok zor günler geçirdik. Zor kararlar almak zorunda kaldık" dedi.

Her türlü eğitim veriliyor

Koç Ahmet Kandemir başta olmak üzere şubedeki herkesin büyük bir fedakarlık yaptığını belirten Umut Şenol, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz oyuncularımızın gelişimi için kulüp içinde, bireysel gelişim koçluğu, İngilizce dersleri, psikolojik destek ve etik standartlar gibi bir çok konuda elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Akatlar salonunda sayın Bilgihan Cenk Sürmen önderliğinde onlara ve gerektiğinde milli takımımıza mütevazı imkanlarımız ile her zaman en fiziksel şartları vermeye çalışıyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler