Beşiktaş’a taşlı saldırı! Maç öncesi tatsız olay

18.05.2021 - 22:10 | Son Güncellenme: 19.05.2021 - 00:49

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Antalyaspor’la karşılaşan Beşiktaş’ın takım otobüsüne İzmir’de stada doğru giderken taşlı saldırıda bulunuldu.

Beşiktaş’a taşlı saldırı! Maç öncesi tatsız olay

AJANSSPOR-HABER

Yaklaşık 500 futbolseverin tribünde yerini almasıyla güzel bir atmosferde oynanan Ziraat Türkiye Kupası finaline gölge düşüren bir olay yaşandı. Maç öncesi İzmir’deki Gürsel Aksel Stadı’na polis eskortuyla hareket eden siyah-beyazlıların kafile otobüsüne taşlı saldırı yapıldı. 

Otobüsün camı kırıldı

Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndan gerçekleşen olayı bir grup Göztepe taraftarının gerçekleştirdiği öne sürüldü. Olay sonrası Beşiktaş takım otobüsünün arka kaportasında hasar meydana gelirken, yöneticilerin ailelerini taşıyan kafilenin diğer otobüsünün ise camı kırıldı.

Beşiktaş federasyona şikayette bulundu

Beşiktaşlı futbolcular da çirkin olay sırasında panik yaşadı. Olayı takım otobüsünden görüntüleyen Beşiktaş kurmayları ise, finalin TFF temsilcisine görüntüleri vererek şikayetçi oldu.

Final öncesi Göztepe-Beşiktaş gerginliği

Öte yandan maç öncesi stat çevresinde bazı Göztepe taraftarlarıyla Beşiktaşlılar arasında da kavgalar çıktı. Göztepe ile Beşiktaş, Süper Lig’in son hafta karşılaşmasında yine aynı statta karşılaşmış, sahadan 2-1 galip ayrılan siyah-beyazlılar şampiyonluğu kazanmıştı. Göztepe cephesi ise kendi taraftarları stada alınmazken, Beşiktaşlıların tribüne usulsüz şekilde alındığı iddiasıyla büyük tepki göstermişti.

İlgini Çekebilir
Futbolseverler sezon finalinde tribünde
Habere Git

'Saldırıda bir Beşiktaş çalışanı yaralandı'

Beşiktaş Asbaşkanı Emre Kocadağ olayla ilgili açıklamasında, “Stada gelirken otobüsümüze bir saldırı var. Tüm İzmir halkına mal etmek istemiyorum. İzmir halkı bizim için çok değerli, birçok dostumuz var. Ama çok talihsiz bir olay yaşandı. Bizim bir kulüp çalışanımız yaralandı.

 

 

'Otobüs taşlamak geçmişte kalmalı'

Onun dışında takım otobüsünün taşlanması var. Futbolda istemediğimiz çok geçmişte kalmış bir davranış. Çalışanımızın durumu iyi. Ama içinde yönetim kurulu üyelerimizin de olduğu bir minibüse saldırı oluyor. İl emniyet müdürümüz sağ olsun, olaya hemen müdahale ettiler. İnşallah bir daha yaşanmasın” şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler