Beşiktaş'ın Avrupa'da final uçağına hazırlanın! Hedef EuroLeague..

10.11.2023 - 18:42 | Son Güncellenme: 10.11.2023 - 19:38

Beşiktaş'ın Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Umut Tahir Güneş, EuroCup şampiyonluğu ve ardından EuroLeague'e uzanan hayalini anlattı.

Beşiktaş'ın Avrupa'da final uçağına hazırlanın! Hedef EuroLeague..

AJANSSPOR-HABER

BKT EuroCup'ta başarılı bir sezon geçiren temsilcimiz Beşiktaş EmlakJet'te Basketboldan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Umut Tahir Güneş, Radyospor'daki 6.Adam programına çok özel açıklamalarda bulundu.

"Camianın baskısı altındaydım"

Bu sezonki yapılarını oluşturma sürecinden bahseden Umut Tahir Güneş "Nedim Yücel benim geçmişten beri samimi olduğum bir dostum, arkadaşım. Sürekli bir baskı içerisindeydim tekrar camiaya kazandırmak için. Mayıs ayında bu sonuca geldik, anlaşmaya vardık. Sonrasında hocanın süreci başladı. Alternatif seçenekler vardı ama Dusan Alimpijevic bizim ilk önceliğimizdi. Nedim'le senelerdir çalışıtığı için ekibe dahil etmek istediğimiz bir isimdi. Ve mutlu sona da Nedim'in de baskısıyla ulaştık." dedi.

"Bu takımdan her şeyi bekleyebilirsiniz"

Bu sezon şimdiye kadar yakaladıkları başarının takımdaki aile ortamı ile bağlantılı olduğunu söyleyen Güneş "Şu anda Beşiktaş basketbolda gördüğünüz üzere başarının en önemli faktörü tamamen aile ortamında, her şeyin ortak kararla ilerlediği, maç öncesi ve sonrası tek yumruk olduğumuz tek bir şube haline gelmemiz oldu. Bunun için çok mutluyum, benim öncelikli isteğim buydu. Hocanın, Nedim'in katılmasıyla bu Voltran'ı hep beraber oluşturduk. Şimdi önümüzdeki serüvene sonsuz inancım var. Burada sizlerin aracılığınız ile bunu taraftarlarıma, Beşiktaş camiasına söylemek istiyorum. Bu sene bu takımdan her şeyi bekleyebilirsiniz. Benim inancım tam." dedi.

İlgini Çekebilir
Dusan Alimpijevic: 3 yönetici iç çamaşırıyla beni bekliyordu
Habere Git

"Başarının perde arkasındaki güzel şeyler"

Genel Menajer Nedim Yücel ve Koç Dusan Alimpijevic ile uyumundan bahseden Yönetim Kurulu Üyesi "İnanılmaz bir sinerjimiz var üçlü olarak Nedim Yücel ve Dusan Alimpijevic ile. Hoca ve Nedim kardeşim ile samimiyetim... Arada hiçbir köprü; hiçbir mesafe olmaksızın bir bütün olarak, maç öncesi, sonrası, galibiyet-mağlubiyet fark etmeksizin bu durumu hiç bozmadık. Beraber yiyoruz, beraber içiyoruz, dertleşiyoruz. Alimpijevic'in özel hayatı var, birebir ilgileniyorum. Onların mutlu olması için elimden geleni yapıyorum. Bunu hiç bozmuyoruz. Bunlar tabi başarının perde arkasındaki güzel şeyler." dedi.

"Bu ilerleyişin bir karşılığı olması gerekiyor"

Beşiktaş taraftarına salonu doldurmaları için çağrı yapan yönetici "Büyük Beşiktaş taraftarından ricam bundan sonraki süreçte ben olayım, olmayayım hiç önemi yok ama bu takımı yalnız bırakmasınlar. Bu takımla birlikte yürümek, bir olmak her şeyden önemli. Bu hoca gerçekten hissedebiliyor. Maç içinde taraftarın desteği inanılmaz hırsa dönüşebiliyor. Beşiktaş taraftarı nerede ne yapacağını bilen, nasıl davranması gerektiğini bilen bir taraftar topluluğu. Gurur duyuyorum her zaman onlarla. Ama Akatlar'daki evimizi doldurmamız gerekiyor. Bu takımın ilerleyişinin bir karşılığı olması gerektiğini düşünüyorum. Bunun için her şeyi yapıyorum. Ringleri koyuyorum, biletlerimiz zaten herkesin bütçesinin çok ve çok altında. Uygun fiyatlar çıkarıyoruz özellikle. Bilet ihtiyacı olanlara, durumu el vermeyenlere kendi bütçemle destek olmaya çalışıyorum. Amabizleri, bu ekibi, Dusan'ı ve öğrencilerini yalnız bırakmamalarını rica ediyorum." dedi.

Beşiktaş'ta Avrupa finaline uçak kalkıyor

Beşiktaş'ın EuroCup'ta başarı sağlaması durumunda bir hayalini hayalini paylaşan Umut Tahir Güneş "Bir hayalim var. Ben EuroCup macerasında yarı final ve finale bir uçağı tamamen kapatıp basın mensuplarıyla, takımla, stuff'la, Beşiktaş camiası ile birlikte yarı final-final havasını aynı yerde paylaşmak istiyorum. Böyle bir hayalim, planım var. Ben tekrar sizlerin aracılığı ile büyük Beşiktaş taraftarına seslenmek istiyorum. Beşiktaş EmlakJet takımı bu sene EuroCup'ın en ama en güçlü adayıdır! Bu süreçten sonra EuroLeague'e otomatik olarak geçmiş oluyoruz. EuroLeague'in bütçesi, planlaması tamamen farklı olacak. O dönemin planlarını şu andan itibaren hazırlamaya çalışıyoruz." dedi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş’tan ayrıldı Ataman’ın radarına girdi!
Habere Git

"Sizi NBA'e yollayacağım diyorum"

Beşiktaş'ın genç yıldızları Kerem Konan Kuthan ve Samet Yiğitoğlu hakkında konuşan Umut Tahir Güneş "Ben yönetime geldiğim zaman Kerem Konan Kuthan ve Samet Yiğitoğlu maalesef yurt dışındaydılar. Takımdan ayrılmış vaziyetteydiler. Bunlar bizim oyuncularımızdı. Tekrar menajerleri ile bir araya gelip ilk işimiz onları takıma kazandırmak oldu. Bunu da başardığım için çok ama çok mutluyum. Kerem ve Samet'le ilişkim çok farklı. Bir abi, bir baba diyaloğum vardır. Onları motive ederim. Hatta onlara sık sık kendi ellerimle sizi NBA'e yollayacağım diye söylerim." dedi.

"Demir Doğan'ın bir sağlık sorunu çıktı"

Takıma yeniden kazandırdıkları genç yıldız Demir Doğan'ın bir sağlık sorunu bulunduğunu ilk kez Radyospor'a açıklayan yönetici "Demir Doğan'ı da getirdik. Burada ilk kez söylüyorum. Kendisinin ciddi bir sağlık sorunu çıktı. Buradan Demir kardeşime kaygılanmaması gerektiğinin, süreci hep birlikte temiz bir şekilde atlatacağı mesajını vermek istiyorum. Ben abi olarak, Umut Tahir Güneş olarak her zaman onun yanında olacağımı sizlerin aracılığı ile iletmek istiyorum." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler