Beşiktaş'ın eski golcüsü: "Bu adam Beşiktaş'ın kasasını doldurur"

07.01.2021 - 09:11 | Son Güncellenme: 07.01.2021 - 09:17

Beşiktaş, Çaykur Rizespor karşısında 6-0 kazandı ve liderlik koltuğunda yer almaya devam etti. Beşiktaş'ın eski golcüsü Tezcan Ozan, Vincent Aboubakar, Cyle Larin ve transferde gündemde olan Mario Mandzukic ile ilgili görüşlerini paylaştı. Beşiktaş, Larin ve Aboubakar'a rağmen Mandzukic'i transfer etmeli mi? İşte yanıtı...

Beşiktaş'ın eski golcüsü: "Bu adam Beşiktaş'ın kasasını doldurur"

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR

Beşiktaş, Süper Lig'in 17. haftasında sahasında Çaykur Rizespor'u 6-0 yenerken, Cyle Larin bu maçta 4 gol attı. Larin, Beşiktaş formasıyla bir lig maçında 4 gol atan ilk yabancı oldu ve gol krallığı yarışında 'Ben de varım' dedi. Beşiktaş'ın eski golcüsü Tezcan Ozan, siyah-beyazlı takımın forvet oyuncularını Ajansspor için değerlendirdi. İşte Tezcan Ozan'ın değerlendirmeleri:

"Larin Beşiktaş'ın kasasını doldurur"

Metin-Ali-Feyyaz... Beşiktaş taraftarlarının gönlünde her zaman yeri ayrıdır. Bu 3 ismi ayrı düşünemezsiniz. Cyle Larin, Feyyaz Uçar ve Ali Gültiken'e selam yolladı. Bir golcünün gol atması her zaman kendisine özgüven kazandırır. Kendimden biliyorum. O açıdan şimdi Larin'i tutabilene aşk olsun. Daha önce size Larin'in tecrübeyle birlikte edinmesi gereken şeyler olduğunu anlatmıştım. Özellikle birebir kaldığında ne yapacağını tam bilmesi lazım. Bu konuda da çalışmalar yaptığını görüyorum. Larin, ciddi katkı vermeye devam edecektir. Benim fikrim açık ve net belli: Larin 2-3 sene içinde eğer giderse Beşiktaş'ın kasasını doldurur. Beşiktaş, Rizespor maçını daha farklı da kazanabilirdi. Aboubakar istediklerini yapamadı.

"Aboubakar ve Larin'in atacak çok golleri var"

Futbolu hiçbir zaman ben bir futbolcu üzerinden okumam. Çünkü futbol bir takım oyunudur. Beşiktaş'ta da o arkadaşlık ve aile ortamı var. Sergen Hoca'nın bunda katkısını göz ardı etmeyelim. Aboubakar'a gelince... Annesini kaybetti. Sizin aracılığınızla bir kez daha başı sağ olsun. Aboubakar, performans olarak daha da yukarıya çıkacaktır. Fizik olarak da epey toparladı. Çabuk bir oyuncu olmak önemlidir. Aboubakar da bu özelliğiyle biliniyor. Hem Larin'in hem de Aboubakar'ın daha atacak çok golleri var.

"Maliyeti uygun ve Beşiktaş'a katacak şeyleri varsa Mandzukic..."

Mandzukic iyi bir golcü. Sergen Hoca da ilgilendiklerini söyledi. Kariyeri ortada. Ama Beşiktaş'a şayet transfer olursa ne kadar hazır gelecek? Bu çok önemli. Bir de yaşı ilerlemiş futbolcuların toparlaması biraz daha fazla zaman alabiliyor. Beşiktaş ince eleyip sık dokumalı. Sergen Yalçın'ın burada fikri önemli. Beşiktaş yıldız bir forvet alırsa elbette şampiyonluk yarışında daha da iddialı olur. Yıldız transferler camiaya hava katar. Maliyeti kulübe uygunsa ve Beşiktaş'a katacağı bir şeyler varsa Mandzukic gibi oyuncular alınabilir. Yönetim ve Sergen Yalçın ortak bir karar verecektir.

Larin bu sezon kaç gol attı?

Beşiktaş'ta Cyle Larin, lig, kupa, Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi göz önüne alındığında toplam 17 maçta 10 gol atıp 2 de asist yaptı. Futbolcunun bu gollerinden 6'sını ligde attığı görülüyor. Larin geçen sezon kiralık oynadığı Zulte Waregem'de 33 maçta 9 gol asist üretmişti. 

Vincent Aboubakar bu sezon ne yaptı?

Kamerunlu golcü Vincent Aboubakar, Beşiktaş'ta bu sezon 12 maçta 8 gol 1 asistlik katkı verdi. 11 maçta ilk 11'de başlayan futbolcu, Porto'da ciddi sakatlık problemleri yaşadıktan sonra geriye düşmüş ve 9 maçta 2 gol atabilmişti. Aboubakar, sezon başında Porto ile antrenmanlar yapmış ve siyah-beyazlılara hazır bir görüntü ile gelmişti.

Senin için hazırladığımız haberler