Beşiktaş’ın eski koçu Dusko Ivanovic Euroleague takımını dize getirdi!

Feride Kara
17.11.2022 - 19:07 | Son Güncellenme: 17.11.2022 - 19:13

Euroleague’de Kızılyıldız koçu Dusko Ivanovic’in takıma uyguladığı antrenman programı herkesi hayrete düşürdü. Karadağlı baş antrenör daha önce Beşiktaş’ı da çalıştırmıştı.

Beşiktaş’ın eski koçu Dusko Ivanovic Euroleague takımını dize getirdi!

AJANSSPOR HABER

Türk Hava Yolları Euroleague ekiplerinden Kızılyıldız’ın takımın geçtiğimiz günlerde başına getirdiği deneyimli koç Dusko Ivanovic, takımın başında çıktığı ilk antrenmanda alışılagelmişin epey dışında bir program uyguladı. Karadağlı baş antrenörün saat 17.00’de başlattığı antrenman seansı saat 22.00’a kadar sürdü. Konu hakkında esprili bir dille yorum yapan Ivanovic “5 değil tam 6.5 saat sürdü.” dedi. 

Mike James’den tepki

Monaco’nun yıldız gardı Mike James çıkan haberlerin ardından duruma Twitter üzerinden bir yorum yaptı. James tweet’inde “Eğer ben orada olsaydım 19.30’da çıkar giderdim.” dedi. 

Wade Baldwin IV doğruladı

Geçtiğimiz yazın başında Baskonia’dan ayrılıp Maccabi Tel Aviv’e transfer olan gard Wade Baldwin IV’de konuya ilişkin bir tweet attı. Oyun kurucu gönderdiği paylaşımda “Söyledikleri şaka değil. 11’de salonda olurduk. 12’de yarım saat koşu, 30-40 dakika ağırlık antrenmanı, 15 dakika esneme ve sonrasında 2 saat antrenman yapardık. Sonrasında toparlanma ve duş da 40 dakika sürerdi.” ifadelerine yer verdi. Yıldız oyuncu 2021 yılında kısa bir dönem Baskonia’da tecrübeli koç ile birlikte çalışmıştı. 

Tau Ceramica efsanesini yaratmıştı

Tau Ceramica 2008 yılında play-off'ta Partizan’ı eleyip Final 4’a çıkmıştı. Kadrosunda o dönem Luis Scola, Mirza Teletovic, Tiago Splitter gibi daha sonra NBA’de önemli başarılara imza atacak oyunculara sahip olan Ceramica’da milli oyuncularımız Kaya Peker ve Serkan Erdoğan’da forma giyiyordu. İspanyol ekibi sonraki sezon kadrosuna bir diğer milli oyuncu Ender Arslan’ı da katmıştı. 

Korac Kupası kazanıp Euroleague’in kıyısından dönmüştü

Tecrübeli çalıştırıcı 1999-2000 sezonunda 1 sezon çalıştırdığı Fransız ekibi Limoges ile Korac Kupası zaferi yaşamış, sonrasında ayrılıp Tau Ceramica’nın (Baskonia) başına geçmişti. O sezonu 22 maçta 15 galibiyetle tamamlayan İspanya’nın Bask bölgesi ekibi finale kadar çıkıp, son maçta o dönemin efsane takımı Kinder Bologna’ya mağlup olmuştu. 

Beşiktaş’ta iyi bir kadroyla çalıştı

Beşiktaş ile ilk sezonun mütevazı bir kadroyla takımı play-off'a sokan 65 yaşındaki koç, ilk turda Tofaş’a elenmekten kurtulamamıştı. Ertesi sezon bütçe arttıran siyah beyazlılar kadrosuna Jordan Theodore, James McAdoo, Shaq McKissic gibi önemli isimleri katmıştı. O sezona Basketbol Süper Ligi’nde 13’te 5, FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde ise 9’da 3 ile başlayan Beşiktaş’ta Ivanovic ile yollar ayrılmış, tecrübeli koç 3. kez Baskonia’nın yolunu tutmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler