Beşiktaşlı Rachid Ghezzal, "Lyon'u terk ettiğime pişmanım..."

14.05.2021 - 13:47 | Son Güncellenme: 14.05.2021 - 14:06

Beşiktaş'ın Cezayirli hücum oyuncusu Rachid Ghezzal, Fransız So Foot dergisine Süper Lig'deki şampiyonluk yarışını değerlendirdi. İşte detaylar...

Beşiktaşlı Rachid Ghezzal, "Lyon'u terk ettiğime pişmanım..."

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Beşiktaş'ın sezon başında İngiliz Leicester City ekibinden kiralık olarak kadrosuna kattığı Rachid Ghezzal, Fransız spor dergisi So Foot'a açıklamalarda bulundu. Beşiktaş'ı tercih edişi, kulüpte Fransızca konuşan futbolcuların ağırlığı, şampiyonluk yarışı ve takıma gönülden bağlı taraftarı değerlendiren Ghezzal, hocası Sergen Yalçın için "O bir Türkiye efsanesi..." dedi. Fransa'daki kariyerinin yarıda kaldığını vurgulayan futbolcu, "Pişmanım..." demekle yetindi. İşte, Ghezzal'in açıklamalarından satır başlıkları...

"Taraftara borcumuz var..."

Rachid Ghezzal, "Oldukça yeni bir ekipteyim. Beşiktaş'a ilk geldiğimde 15 futbolcunun geliş - gidiş süreci söz konusuydu. Taze bir takımdayım. İlk başta kendimize şampiyon olmak için oynadığımızı söylemedik. Ama takım olarak uyum sağladık. Bugün lideriz çünkü çok çalıştık. Şampiyonluğu hak ediyoruz. Taraftarımız bu şampiyonluğu o kadar çok istiyor ki. Bunu asla unutmamalıyız. Taraftara şampiyonluk borcumuz var. Sosyal medyada, sokakta; her yerde bize destek oluyorlar...

"İstatistiklerden yana hep bahtsızdım..."

Dürüst olmak gerekirse böyle bir performansı ben de beklemiyordum. Futbol hayatım boyunca istatistiklerden yana hep bahtsızdım. En iyi dönemimde bile istatisitklerim kötüydü. Beşiktaş'ta 17 asistimle tarih yazdığımı biliyorum.

"Taraftarın önünde oynayamadık..."

Çok çılgın bir taraftar grubumuz var. Bu sezonun en kötü yanı onların önünde oynayamamaktı. Avrupa'da herkesin bildiği bir şey var: Türk stadyumlarındaki atmosferin eşine az rastlanır. Hayatımda ilk kez bir kulübe bu kadar bağlı taraftar gördüm. Burada kalmak istememe sebep olan onlarca şey var. Düzen ve istikrar istiyorum.

Ama unutmamak lazım. Bu sadece benim isteğimle olan bir şey değil. Beşiktaş ve Leicester City'nin anlaşması gerekiyor.

"Pişmanım..."

2017 yılında Olympique Lyon'u terk ettiğime pişmanım. Lyon'a her zaman bağlı kalacağım. Doğduğum ve büyüdüğüm şehir. Gönülden bağlı olduğum kulüp. 2017 yılında Lyon'dan ayrılmak istemiyordum. Hala pişmanlık duyuyorum. Oradaki serüvenime devam etmek istiyordum. Buna müsaade etmediler. Monaco'ya gidebilirdim ama gitmedim. Lyon'da kalmak isterdim.

"Türkiye Müslüman bir ülke..."

İslamiyet, hayatımın en büyük parçalarından biri. Türkiye'yi tercih ettiğimde Müslüman bir ülkeye gideceğimi biliyordum. Bu yüzden, ailem ve akrabalarım burada rahat ediyor. Elbette bu seçim, önemli bir seçim. Ancak temel hedefim doğru bir insan olmak. 

Rachid Ghezzal, bu sezon Beşiktaş'la 33 maça çıkarken; 7 gol, 17 asistlik performansıyla skora en çok katkı sağlayan oyuncuların başında geliyor. 

Senin için hazırladığımız haberler