Beşiktaşlılara müjde! Sergen Yalçın imzaladı

İsa Kethüda
22.06.2021 - 19:15 | Son Güncellenme: 23.06.2021 - 12:16

Son dakika haberleri... Süper Lig ekibi Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın sorunu çözüldü. Başarılı teknik adam resmi sözleşmeye imzayı attı.

Beşiktaşlılara müjde! Sergen Yalçın imzaladı

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş'ta yılan düğümüne dönen Sergen Yalçın konusu sonunda çözüldü. 

1 yıılık sözleşme

Başkan Ahmet Nur Çebi ile görüşen Sergen Yalçın, iki kupa kazandırdığı Beşiktaş ile gelecek sezon yola devam etme kararı aldı. Yalçın 1 senelik mukaveleye imza attı.

Beşiktaş'tan resmi açıklama

Beşiktaş kulübü de teknik direktör Sergen Yalçın'la anlaşmaya varıldığını resmi sosyal medya hesabından duyurdu.

#10unYeriBurası

Yapılan paylaşımda, "#10unYeriBurası" ifadeleri kullanıldı.

Çebi harekete geçti

Beşiktaş'a iki kupa kazandıran Sergen Yalçın'ın dün gece yorumcu Rıdvan Dilmen'e "Kimseyi kırıp dökmeden, başta yönetim ve taraftarımızı da asla üzmek istemem ama dönüşü yok artık bu sürecin ve çalışmayacağım” açıklaması yapmasından sonra Başkan Ahmet Nur Çebi harekete geçti.

İlk kez görüştüler

İki kupayı kazandıktan sonra yüz yüze görüşmeyen Başkan Çebi ve Sergen Yalçın ilk kez beraber oturdu. Daha önce Sergen Yalçın'ın istediği ekonomik şartları vermeyi kabul eden Çebi, Yalçın'ın kırgınlığını gidermeyi başardı. Beşiktaş Başkanı, Yalçın'ın geçen sezon başarısız gidilen dönemde hoca aranması, transfer sürecinin dışında bırakılması ve iki şampiyonluk yaşandıktan sonra kendisiyle görüşülmemesi nedeniyle yaşadığı rahatsızlığı dile getiren Yalçın'ı ikna etti.

Sergen Yalçın ne kadar kazanacak?

Çebi'nin ikna etmesiyle Sergen Yalçın,  Beşiktaş ile devam etmeye karar verdi. 1 yıllık mukavele konusunda uzlaşmaya varıldı.  Beşiktaş yönetimi, cuma günü Sergen Yalçın'a 20 milyon TL garanti, 10 milyon TL lig şampiyonluğu primi, Şampiyonlar Ligi'nde 5 puan alınırsa 5 milyon TL olmak üzere toplam 35 milyon TL teklif etmişti. Yalçın, garanti ücretin 25 milyon TL olmasını istemişti.

2,11 ortalama ile ligin en iyisi

Sergen Yalçın, 55 haftalık Beşiktaş döneminde 116 topladı. Bu süreçte 119 gol atan Kartal, 36 galibiyetle ligin en iyisi olmayı başardı. Yalçın tutturduğu 2.11 puan ortalamasıyla ligdeki tüm teknik direktörleri geride bıraktı.

Yola devam

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Sergen Yalçın ile anlaşma sağlanmasının ardından TRT Spor'a yaptığı açıklamada,  "Hayırlı olsun. İşimizi bitirdik, hayırlısıyla yola devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Beşiktaş 2. Başkanı Adnan Dalgakıran'dan Sergen Yalçın paylaşımı:

"İş başı"

Senin için hazırladığımız haberler