Beşiktaş'ta Chamberlain sürprizi! Yapılan toplantı sonrası karar değişti

11.09.2024 - 08:39 | Son Güncellenme: 11.09.2024 - 11:33

Beşiktaş'ta takımdan ayrılması beklenen İngiliz futbolcu Alex-Oxlade Chamberlain ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Detaylar haberimizde...

Beşiktaş'ta Chamberlain sürprizi! Yapılan toplantı sonrası karar değişti

AJANSSPOR - HABER

Kadrosundaki yabancı sayısını düşürmek isteyen Beşiktaş, Vincent Aboubakar'ın ardından Alex-Oxlade Chamberlain ve Daniel Amartey ile de yollarını ayırlak istiyordu.

Eyüpspor'un ardından Antalyaspor talip oldu

Daha önce Eyüpspor ile görüşen ve teklifi reddeden İngiliz yıldız Chamberlain'e Antalyaspor talip oldu. Kırmızı-beyazlılar, transfer tahtalarını açmaları halinde hem 31 yaşındaki orta sahayı hem de Amartey'i kadrolarına katabileceklerini iletti.

Beşiktaş'ta kalmak istediğini iletti

Ancak Chamberlain, Akdeniz ekibine gitmeyi istemeyerek Beşiktaş'ta kalmayı düşündüğünü hem Antalyaspor'a hem de kendi kulübüne bildirdi.

Yapılan toplantıda yola devam kararı çıktı

Sabah'ta yer alan habere göre; siyah-beyazlı idarecilerle tecrübeli futbolcu bir toplantı gerçekleştirdi. Bu görüşmede taraflar anlaşırken sözleşmesi 2026'da bitecek olan Chamberlain'in, Kartal'da yola devam etmesi kararlaştırıldı.

Amartey için görüşmeler sürüyor

Daniel Amartey ise hem Beşiktaş hem Antalyaspor hem de Kasımpaşa ile görüşmelerini sürdürüyor. 29 yaşındaki Ganalı stoperin takımdan ayrılması için yoğun çaba harcanıyor.

Geçtiğimiz sezon 30 maçta oynadı

Bu sezon hiçbir resmi maçta görev almayan İngiliz orta saha geçtiğimiz sezon 30 maçta 4 gol ve 1 asistlik performans sergiledi.

35 kez milli oldu

Kariyerinde İngiltere Milli Takımı formasını da 35 kez terleten Chamberlain 7 gol ve 6 asist kaydetti. Tecrübeli oyuncunun Beşiktaş ile olan sözleşmesi 2026'da sona eriyor.

Bedelsiz olarak transfer edildi

Southampton altyapısından yetişen Arsenal ve Liverpool formaları giyen 31 yaşındaki futbolcu geçtiğimiz sezon başında bedelsiz olarak kadroya katılmıştı.

Antrenmana çıkıyor

Sercan Dikme'nin haberine göre; Alex Oxlade-Chamberlain, bu sabah A takımla birlikte antrenmana çıkacak.

Senin için hazırladığımız haberler