Beşiktaş'ta çifte transfer müjdesi: İki yıldız imzaya hazır!

21.07.2021 - 10:55 | Son Güncellenme: 21.07.2021 - 12:59

Transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş'a iki güzel haber geldi. Brezilya basını Diego Costa ve Alex Teixeira Kartal olmak için gün saydığını duyurdu.

Beşiktaş'ta çifte transfer müjdesi: İki yıldız imzaya hazır!

AJANSSPOR-HABER 

Transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, forvet ve 10 numara pozisyonuna takviye yapmaya hazırlanıyor. Brezilya basınında yer alan haberlere göre; bu isimler belli oldu. Diego Costa ve Alex Teixeira siyah-beyazlılara katılmak için gün sayıyor. Detaylar haberde... 

Diego Costa, Avrupa'da kararlı

Brezilya basınında yer alan haberlere göre; bir Brezilya kulübü Diego Costa ile ciddi şekilde ilgilendi ancak; golcü futbolcu kariyerine Avrupa'da devam etmek için kararlı. 

Beşiktaş'a katılmaya hazırlanıyor

Haberde; Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ne katılarak yaklaşık 40 milyon Euro'yu kasasına koyacağı ve Devler Ligi için önemli takviyeleri yapmaya hazırlandığı ifade edildi. 

Brezilya'dan Costa'ya gelen teklif düşüktü

Buna göre; Diego Costa'ya 2.5 milyon Euro yılda ödeme yapılacak. Golcü isme Brezilya'dan gelen teklif ise 1.7 milyon Euro civarındaydı. Diego Costa geçen sezon Atletico Madrid ekibinde 30 maçta 5 gol 5 asist üretti. Brezilya kökenli İspanyol futbolcu, daha önce Chelsea, Valladolid, Celta Vigo ve Albacete formaları da giymişti. 

Diğer bayram hediyesi: Alex Teixeira

Beşiktaş'ın bir diğer transferi ise Alex Teixeira olacak. Gazeteci Jorge Nicola daha önce yaptığı paylaşımda Alex Teixeira'nın adresinin Beşiktaş olacağını duyurmuştu. 

Tercihi Türkiye

Brezilyalı oyuncu Vasco da Gama ile de görüştü ancak; transferde tercihi Brezilya yerine Türkiye olacak. Jiangsu Suning'den ayrılan futbolcu da tıpkı Diego Costa gibi Beşiktaş'la sözleşme imzalamak için hazır. Transferde bazı pürüzler halledildikten sonra yıldız oyuncunun kontrat imzalaması söz konusu.

Çok yönlü bir yıldız: Alex Teixeira 

Orjinal mevkisi 10 numara olan Alex Teixeira, Sergen Yalçın'ın ısrarla istediği isimleredn biri. Kariyeri boyunca 7 farklı pozisyonda görev yapan futbolcu, kendi pozisyonunda 113 maçta 72 gol attı ve 20 de asist yaptı. 

Santrfor bölgesinde 72 maçta 36 gol atan Alex Teixeira 16 kez de gol pası verdi. Sol kanatta 46, sağ kanatta 32 maça çıkan futbolcu, solda 17 gol 17 asist, sağda ise 15 gol 3 asistle oynadı.

Beşiktaş'ın orta sahadaki yeni yıldızı olması beklenen Alex Teixeira, forvet arkasında ise 9 maçta 5 gol 5 asist üretti. Ayrıca merkez orta sahada 9 mücadelede 5 gol 5 asist, orta sahanın solunda 3 maçta 3 asistlik katkı verdi. 

Josef'in katkısı transferde önemli

Bu arada Alex Teixeira, geride bıraktığımız haftalarda Josef de Souza ile birlikte 'Kartal' pozu vermişti. Futbolcunun, yakın arkadaşlığı bulunan Josef'ten Beşiktaş ile ilgili bilgiler aldığı biliniyor. Alex Teixeira'nın önümüzdeki günlerde İstanbul'a gelip sağlık kontrolü sonrasında imza atması öngörülüyor. 

Senin için hazırladığımız haberler