Koray Yağcı Beşiktaş'tan Hataypspor'a Neden Transfer Oldu?

Akın Ungan
24.06.2022 - 13:08 | Son Güncellenme: 24.06.2022 - 13:23

Beşiktaş U-19 takımında başarılı bir sezon geçiren 19 yaşındaki Koray Yağcı, Hatayspor'a transfer oldu. Koray Yağcı'nın neden Beşiktaş'tan ayrıldığı belli oldu.

Koray Yağcı Beşiktaş'tan Hataypspor'a Neden Transfer Oldu?

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk hedefinden uzak kalan Beşiktaş'ta Ahmet Nur Çebi yönetimi, transferde öz kaynağa yöneleceklerini, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durum nedeniyle mali yapıyı korumayı hedeflediklerini açıkladı. Fakat genç oyuncuları A takıma kazandırmayı amaçlayan Siyah-Beyazlılar'da 19 yaşındaki bir futbolcu takımdan ayrıldı.

Santrfor krizi içinde genç golcü ayrıldı

Michy Barshuayi, Güven Yalçın ve Cyle Larin gibi isimlerin ayrılması ile santrfor arayışlarına giren Beşiktaş'ta U-19 takımının başarılı golcüsü Koray Yağcı Siyah-Beyazlılar'a veda etti. Geçtiğimiz sezon alt yaş kategorilerinde çıktığı 36 maçta 21 kez rakip fileleri havalandırmayı başaran genç yıldız, Hatayspor'a transfer oldu.

Koray Yapcı neden takımdan gönderildi?

Koray Yağcı'nın gönderilmesi Siyah-Beyazlı taraftarın tepkisini çekerken, genç futbolcunun neden ayrıldığı belli oldu. Skorer'in haberine göre Çebi yönetimi Koray Yağcı'yı geçen sezon deneyim kazanması için kiralık göndermek istedi. Kendine güvendiğini belirten golcü oyuncu, takımda kalarak çıktığı altyapı maçlarında dikkat çekti.

"Kiralık oynayıp kendini geliştirmen kariyerini farklı bir yere getirir"

A takım kadrosuna dahil edillmesi beklenen Koray'ın, hazırlanan teknik raporlardan dolayı üst yapıya çıkamadığı belirtildi. Dönemin Beşiktaş yönetiminde yer alan Fırat Fidan'ın genç oyuncuya, "Sen sadece futbolcu olarak değil, karakter olarak da iyisin. Senin bir sene kiralık oynayıp kendini geliştirmen kariyerini farklı bir yere getirir" dediği kaydedildi.

"İleride tekrar Beşiktaş’a dönmeyi istiyorum"

Beşiktaş U-19 takımında gösterdiği performans ile kulüplerin ilgisini çeken Koray Yağcı, transfer olmaya karar vererek, Hatayspor'a imza attı. Siyah-Beyazlılar'a veda eden 19 yaşındaki futbolcu, "Düzenli oynayabileceğim bir takıma giderek, ileride tekrar Beşiktaş’a dönmeyi istiyorum. Bende çok emeğiniz var" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Fernandes: "Galatasaray’a geleceğim haberlerine güldüm"
Habere Git

Koray Yağcı kimdir?

19 Şubat 2003 doğumlu Koray Yağcı, 1 Temmuz 2018 tarihinde Beşiktaş altyapısında futbola başladı. Günümüze kadar Siyah-Beyazlılar'ın alt yaş kategorilerinde forma giyen 19 yaşındaki santrfor, geçtiğimiz sezon U-19 takımı ile çıktığı 36 karşılşamada 21 kez gol sevinci yaşadı. Koray, 1 defa da takım arkadaşlarına son pası veren isim oldu.

Senin için hazırladığımız haberler