Beşiktaş 1-1 Hatayspor (Maç Sonucu - Özet)

Ali Bozkurt
19.03.2022 - 19:59 | Son Güncellenme: 20.03.2022 - 10:25

Süper Lig 30. haftasında Beşiktaş kendi sahasında Hatayspor ile karşı karşıya geldi. Karşılaşma Beşiktaş 1-1 Hatayspor skoru ile sona erdi. İşte beIN maç özeti ve detaylar...

Beşiktaş 1-1 Hatayspor (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

Süper Lig 30. haftasında Beşiktaş sahasında Hatayspor'u konuk etti. Siyah-Beyazlılar, 19.03 tarihinde taraftarına doğum günü hediyesi vermek için çıktığı karşılaşmadan 1-1 beraberlikle ayrıldı. İşte detaylar..

Emre Bilgin ilk kez 11'de 

Galatasaray deplasmanında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşerek Hatayspor maçında takımını yalnız bırakan Ersin Destanoğlu'nun yokluğunda, siyah-beyazlı kale özkaynak düzeninden gelen Emre Bilgin'e emanet. Mert Günok'un sakatlığı nedeniyle uzun süredir forma giyememesi ve Ersin'in de cezalı olması nedeniyle Teknik Direktör Önder Karaveli, bu sezon birçok maçta kadroda olmasına karşın süre almayan Emre Bilgin'e şans verdi. 18 yaşındaki futbolcu Hatayspor karşısında siyah-beyazlı formayı ilk kez sırtına geçirdi. Emre Bilgin'in ilk 11'de yer aldığı Hatayspor mücadelesinde yedek kaleci olarak da Göktuğ Baytekin kulübede hazır bekledi. 17 yaşındaki Göktuğ, bu sezon ikinci kez siyah-beyazlı ekibin kadrosunda yer aldı.

Batshuayi golü attı, top değişti!

Süper Lig'in 30. haftasında Beşiktaş, Hatayspor'u konuk ederken, karşılaşmanın ilk yarısında yoğun kar yağışı zemini kapladı. Mücadele zeminin net şekilde belli olması nedeniyle beyaz topla başlarken, 16. dakikada Batshuayi'nin attığı golün ardından topun rengi de değişti. Kar yağışı görüş açısını düşürürken sahayı da beyaz bir örtü şeklinde kapladı. Hakem Yasin Kol, golün ardından topun değişmesini istedi ve karşılaşmanın ilk yarısı boyunca maç kırmızı topla oynandı.

Lobjanidze’den harika gol

41. dakikada Hatayspor, serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Saba Lobjanidze’nın ceza sahası dışı sol tarafından kullandığı serbest vuruşta direkt kaleye giden top kaleci Emre Bilgin’in solundan ağlarla buluştu. Emre Bilgin, profesyonel kariyerinde ilk golü yerken golü atan Lobjanidze ise bu sezon attığı gol sayısını 8'e çıkardı. 27 yaşındaki Gürcistanlı 8 asist ile takımın en çok asist yapan isimi olmayı da başardı.

Batshuayi saç yoldurdu

Beşiktaş'ı öne geçiren golü atan Batshuayi, karşılaşmada net pozisyonları kaçırmasından sonra tepkilerle karşılaştı. 3 net pozisyondan yararlanamayan Batshuayi, 58. dakikada kornerden gelen topu kalecinin önünde kafa vuruşu yaparak auta gönderdi ve inanılmaz bir pozisyondan yararlanamadı. İşte o pozisyonun videosu...

Maçtan dakikalar

1. dakikada Rachid Ghezzal’ın sağ kanattan yaptığı ortada arka direkte topu alan Cyle Larin’in vuruşunda meşin yuvarlak dışarı çıktı.

5. dakikada Valentin Rosier’in sağ kanattan ortasında ceza sahası içinde defanstan seken topu alan Güven Yalçın’ın ceza yayından vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Munir’de kaldı.

16. dakikada Rachid Ghezzal’ın pasında topu alan Michy Batshuayi ceza yayı içinden yerden vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Munir’in sağından ağlara gitti. 1-0

30. dakikada Mame Diouf’tan pası alan Ruben Ribeiro’nun ceza yayından vuruşunda meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarıya çıktı.

41. dakikada Saba Lobjanidze’nın ceza sahası dışı sol tarafından kullandığı serbest vuruşta direkt kaleye giden top kaleci Emre Bilgin’in solundan ağlarla buluştu. 1-1

Senin için hazırladığımız haberler