Beşiktaş'tan Tarihi Hat-Trick | Antalyaspor'u penaltılarda 4-2 yendi

İsa Kethüda
05.01.2022 - 22:01 | Son Güncellenme: 06.01.2022 - 01:14

Süper Lig ve Türkiye Kupası şampiyonu Beşiktaş, kupa finalisti Antalyaspor'u TFF Süper Kupa maçında penaltılarla mağlup etti ve kupanın sahibi oldu...

Beşiktaş'tan Tarihi Hat-Trick | Antalyaspor'u penaltılarda 4-2 yendi

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş ile kupa finalisti Fraport TAV Antalyaspor, TFF Turkcell Süper Kupa maçında Katar’ın başkenti Doha’daki Ahmed Bin Ali Stadı'nda karşılaştı. 

Beşiktaş'tan hat-trick

Siyah-beyazlı takım, normal süresi ve uzatmaları 1-1 berabere biten maçı penaltı atışları sonucunda 4-2 kazandı ve Süper Kupa'nın sahibi oldu. Kara Kartal, böylelikle Süper Lig ve Türkiye Kupası'nın ardından Süper Kupa'yı da kazanarak hat-trick yaptı.


Kupada gol atan en yaşlı oyuncu Atiba

Beşiktaş'ın golünü 33. dakikada Atiba Hutchinson kaydetti. 38 yaşındaki oyuncu, aynı zamanda Süper Kupa'da gol atan en yaşlı futbolcu olarak da tarihe geçti.

Antalyaspor'un golünü de 74. dakikada kendi kalesine Atiba Hutchinson attı. 

Pjanic sakatlandı

Siyah-beyazlı takımda Boşnak yıldız Miralem Pjanic, 67. dakikada sakatlandı ve yerini Umut Meraş'a bıraktı. 

Doğukan Sinik devam edemedi

Akdeniz ekibinde de sakatlanan ve sedyeyle saha dışına alınan Doğukan Sinik, 99. dakikada yerini Mustafa Erdilman’a bıraktı.

Emirhan İlkhan ilk kez

Beşiktaş’ta 2004 doğumlu Emirhan İlkhan, Süper Kupa’da Antalyaspor karşısında 80. dakikada Kenan Karaman'ın yerine oyuna girdi. 17 yaşındaki orta saha oyuncusu bu sezon ilk kez siyah-beyazlı takım ile resmi maça çıktı. 

Önder Karaveli'nin ilk kupası

Siyah-beyazlı ekiple 6. maçına çıkan teknik sorumlu Önder Karaveli de ilk kupasını kazandı. Karaveli, Metin Türel’in (1974) ardından Beşiktaş’ın başında Cumhurbaşkanlığı Kupası/Süper Kupa kazanan ikinci yerli çalıştırıcı oldu. 

Antalyaspor ilk kez oynadı

Geçen sezonun Ziraat Türkiye Kupası finalisti Fraport TAV Antalyaspor, Turkcell Süper Kupa'da ilk kez oynama şansı yakaladı.

Kupada 6. kez yer alan Beşiktaş ise ikinci defa kazanma başarısı gösterdi. 2006'daki ilk organizasyonda kupayı kazanan siyah-beyazlı takım 2007, 2009, 2016 ve 2017'deki kupa maçlarında rakiplerine mağlup oldu.


Maça ilgi az

Öte yandan, 40 bin 740 kapasitesi olan statta maça ilgi beklenenin altında kaldı. Karşılaşma için satıldığı açıklanan 3 bin 500 bilete ek olarak, gün boyunca Katar'da yaşayan Türk vatandaşlarına da çağrılar yapılarak maç davetiyesi sağlandı.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

Turkcell Süper Kupa'da Beşiktaş ile Fraport TAV Antalyaspor arasında oynanan maçın ilk yarısını siyah-beyazlılar 1-0 önde tamamladı.

9. dakikada Pjanic'in pasında ceza alanı içinde topla buluşan Larin'in vurmakta geciktiği meşin yuvarlağa savunma ayak koydu. Josef, önüne düşen topu kötü bir vuruşla yandan auta gönderdi.

22. dakikada Larin'in soldan yerden pasında altıpasta boş durumdaki Kenan Karaman'ın dokunamadığı top, auta gitti.

28. dakikada Ghacha'nın ceza alanı önünde yerden şutunda kaleci Ersin yatarak topu kontrol etti.

33. dakikada iyi paslaşarak Antalyaspor ceza sahasına gelen Beşiktaş 1-0 öne geçti. Peş peşe paslaşmaların ardından son olarak ceza alanı içinde sağ kanatta topla buluşan Rosier, meşin yuvarlağı altıpastaki Atiba'nın önüne bıraktı. Bu futbolcu bekletmeden topu filelerle buluşturdu.

45+2. dakikada Pjanic'in kullandığı serbest atışta ceza alanı içinde topla buluşan Atiba'nın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

Karşılaşmanın ilk yarısını Beşiktaş 1-0 önde tamamladı.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

Beşiktaş, normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 tamamlanan Turkcell Süper Kupa maçında Fraport TAV Antalyaspor'a penaltılarda 4-2 üstünlük kurarak şampiyon oldu.

52. dakikada Kenan Karaman'ın sağdan ortasında kaleciyi geçen topu altıpasta alan Larin, kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı boş kale yerine auta gönderdi.

63. dakikada ani gelişen Beşiktaş atağında Atiba'nın pasıyla ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Josef'in sert şutunda, kaleci Boffin meşin yuvarlağa ayağıyla müdahale etti. Savunma daha sonra topu taca attı.

74. dakikada Fraport TAV Antalyaspor skoru eşitledi. Hakan'ın sağdan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde Larin'in kafasından seken topu ceza alanı içinde önünde bulan Güray Vüral gelişine sert vurdu. Atiba'ya çarpan top filelerle buluştu: 1-1.

Normal süresi 1-1 berabere biten maçta uzatmalara gidildi.

110. dakikada Umut'un sağdan ortasında Antalyaspor savunmasından seken topu önünde bulan Josef'in sert şutunda, meşin yuvarlak kaleci Boffin'de kaldı.

Uzatma bölümlerinde de takımların skoru değiştirmeyi başaramadığı karşılaşmada, seri penaltı atışlarına geçildi.

Maçtan detaylar

Stat: Ahmed Bin Ali

Hakemler: Halil Umut Meler, Süleyman Özay, Candaş Elbil

Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Rosier, Montero, Vida, Rıdvan Yılmaz (Dk. 103 Welinton), Atiba, Pjanic (Dk. 68 Umut Meraş), Kenan Karaman (Dk. 80 Emirhan İlkhan), Josef, Larin (Dk. 80 Teixeira), Batshuayi

Fraport TAV Antalyaspor: Boffin, Veysel Sarı, Kudriashov, Eren Albayrak (Dk. 46 Mukairu), Bünyamin Balcı, Poli (Dk. 95 Floranus), Milosevic (Dk. 64 Hakan Özmert), Güray Vural, Ghacha (Dk. 64 Amilton), Doğukan Sinik (Dk. 98 Mustafa Erdilman), Crivelli (Dk. 75 Gökdeniz Bayrakdar)

Goller: Dk. 33 Atiba (Beşiktaş), Dk. 74 Atiba (Kendi kalesine) (Beşiktaş)

Sarı kartlar: Dk. 4 Veysel Sarı, Dk. 60 Boffin (Fraport TAV Antalyaspor), Dk. 55 Pjanic, Dk. 113 Welinton (Beşiktaş)

Penaltı atışları

Penaltı atışlarında Beşiktaş; Teixeira, Batshuayi, Atiba ve Vida ile vuruşları gole çevirdi.

Fraport TAV Antalyaspor'da ise Güray Vural ve Hakan Özmert penaltı atışlarından gol bulurken, Mustafa Erdilman'ın vuruşunda kaleci Ersin gole izin vermedi. Floranus'un penaltı atışında ise top direkten döndü.

Penaltı atışlarında rakibine 4-2 üstünlük kuran Beşiktaş, Turkcell Süper Kupa'nın sahibi oldu.

Senin için hazırladığımız haberler