Beşiktaş'tan tarihi karar

28.01.2021 - 19:50 | Son Güncellenme: 28.01.2021 - 22:31

Beşiktaş Icrypex, ev sahipliği yaptığı FIBA Europe Cup D Grubu'ndaki ikinci maçında CSU Sibiu'yu 90-81 yendi. Gruptaki ilk maçını kazanan Kara Kartallar, yarı Balkan karşısında galip gelirse, adını bir üst tura yazdıracak.

Beşiktaş'tan tarihi karar

Bertan ERMAN - AJANSSPOR

Beşiktaş Icrypex, ev sahipliği yaptığı FIBA Europe Cup D Grubu'ndaki ikinci maçında CSU Sibiu'yu 90-81 yenerken, koç Ahmet Kandemir tarihe geçen bir tercih yaptı. Kandemir 31 Ocak 2006 doğumlu Yağız Aksu'yu da oynatarak tarihe geçti. Siyah beyazlılar son maçta fırsat oluşması halinde Yağız'dan da küçük olan 11 Nisan 2006 doğumlu Demir Doğan'ı da oynatarak bir ilke daha imza atmak istiyor. 

Karşılaşmaya gelecek olursak, Sibiu maça art arda iki 3 sayı isabetiyle başlayınca, Beşiktaş Icrypex bu durumdan mental anlamda etkilendi ve basit hatalar geldi. Romanya temsilcisi, bunun üzerine hücumda Kara Kartallar'ın savunma direncini kırdı ve farkı 4 dakikada çift hanelere çıkardı. (2-14) İlerleyen dakikalarda hücumunu Alperen Şengün, Şehmus Hazer ve Joel Berry ile toparlayan Beşiktaş Icrypex, 11-0'lık seri ile maçta ilk kez öne geçti. (20-19) Ancak ilk 10 dakika 25-25'lik eşitlikle sonuçlandı. Ortada geçen ikinci çeyrekte özellikle Alperen Şengün ile etkili olan temsilcimiz, oyun genelinde kendi sistemini daha iyi bir şekilde uyguladı. Bunun neticesi skora da yansıdı ve Kara Kartallar devre arasında soyunma odasına 48-42'lik üstünlükle gitti. 

Üçüncü çeyreğe hızlı başlayan Beşiktaş Icrypex, oyun temposunu kendi istediği gibi ayarladı. Bunun üzerine James Blackmon ve Egehan Arna'nın basketleri, Kara Kartallar'ın farkı çift hanelere çıkarmasını sağladı. (53-42) İlerleyen dakikalarda oyununu Sibiu'ya kabul ettiren temsilcimiz, son 10 dakikaya 74-48 önde girdi. Kalan sürede aradaki fark erise de, mücadele Beşiktaş Icrypex'in 90-81'lik galibiyetiyle sonuçlandı.

Gruptaki ilk galibiyetini alan temsilcimizde maçın en skorer oyunucusu Şehmus Hazer, 25 sayı, 4 ribaund ve 2 asistle oynarken Joel Berry de 21 sayı ve 5 asistlik katkı sağladı. Sibiu'da Marquis Addison 23 sayı kaydetti. 

Yağız Aksu tarihe geçti

Beşiktaş Icrypex'te 14 yaşındaki oyunculardan Yağız Aksu, Sibiu karşısında forma giyme şansı buldu. Turnuvada forma giyen en genç oyuncu olan Yağız Aksu, 1 dakika 43 saniye boyunca sahada kaldı. 

Senin için hazırladığımız haberler