Beşiktaş'tan transfer açıklaması! 'Güzide bir rakibimize transferleri hususunda...'

01.01.2021 - 22:10 | Son Güncellenme: 02.01.2021 - 01:31

Son dakika basketbol haberleri... Beşiktaş Kulübü, erkek basketbol takımı hakkında bir transfer açıklamasında bulundu.

Beşiktaş'tan transfer açıklaması! 'Güzide bir rakibimize transferleri hususunda...'

Beşiktaş Kulübü, resmi siteden yapılan açıklamada erkek basketbol takımının kadrosunda bulunan oyuncular için hiçbir kulüple transfer görüşmesinin yapılmadığını duyurdu ve Fenerbahçe'nin kendi oyuncularını alacağı iddialarını yalanladı.

 

Yapılan açıklamada, "Kulübümüzün gençleştirme ve öze dönüş vizyonu doğrultusunda sezon başında erkek basketbol takımımızın kadrosuna dahil edilen bazı basketbolcularımızın, ING Basketbol Süper Ligi'nde yer alan güzide bir rakibimize transferleri hususunda anlaşmaya varıldığı iddiasıyla bazı internet sitelerinde yer alan haberler ve sosyal medyada yapılan paylaşımlar tamamen asılsızdır." denildi.

"Kadromuzda bulunan basketbolcularımız için güzide rakibimiz de dahil hiçbir kulüp ile transfer görüşmesi yapılmamıştır." ifadeleri kullanılan açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Erkek basketbol takımımız, yarın oynayacağı çok önemli müsabakaya odaklanmış durumdayken, her geçen gün yükselen performanslarıyla lige damga vurmayı başarmış sporcularımızla ilgili yayınlanan masa başında kurgulanmış haberleri kötü niyetli bulduğumuzu belirtir, taraftarlarımızdan bu tarz asılsız haberlere itibar etmemelerini önemle rica ederiz."

 

''Menajere teslim etmek başka bir şey, iş birliği başka bir şey''

Beşiktaş‘ta başantrenör Ahmet Kandemir, geçtiğimiz günlerde Ajansspor'a verdiği röportajda bu sezon kurulan takım hakkında şu bilgileri vermişti:

''Bir menajer ile işbirliği yaptığımız doğrudur. Şimdi menajere teslim etmek başka bir şey, iş birliği başka bir şey. Futboldan örnek verelim; şimdi siz Beşiktaş’ın başkanı olsanız, benim elimde de Maradona var. (Çünkü Türkiye’de futboldan örnek vermeden anlamıyorlar.) "18 yaşında bir Maradona var, ben size getireceğim, 4 sene minimum paraya oynatacağım. Tek bir şey istiyorum; satışından yüzde 30 pay" desem?  Zaten bu oyuncu sizin değil ki. Bu şimdi kötü bir ticaret mi? Adamın getirdiği oyuncuya ortak olmak başka bir şey, kendi oyuncunu ortak etmek başka bir şey. Menajer, Beşiktaş’a bir hizmet sunuyor. Beşiktaş da ona bir hizmet sunuyor. İstersek 10 tane yabancı alabiliriz. Böyle bir hakkımız var. Bunu da yapabilirdik ama her yabancı, bir yerli oyuncunun süresini alırdı. Biz bu projede sınır koyduk: 3 yabancı. Bunu da zaten aşmadık. Tüm oyuncularda da menajerin kâr payı yüzde 30''

 

Takımı aldıklarında 1.5 milyon dolarlık borçtan dolayı transfer yasağı olduğunu hatırlatan Kandemir, ''1 milyon dolar da federasyonda vardı. 6 ay içinde ödenmesi gereken borçlar var. Bazı kulüplerde başkan zengin oluyor, borçları kendi cebinden kapatıyor; bu Fenerbahçe’de oluyor. Biz uzun vadeli ve aynı zamanda borçlarımızıda kapatabileceğimiz bir sistem kurduk. Biz FIBA’ya her ay 50 bin dolara yakın para ödüyoruz. Taksitlendiriyoruz vs. Borçları ödediğimizde, bizim şubenin toplam aylık geliri 100 bin dolar. Bu sistemde sonra ne oluyor? Sponsorlar kaçıyor. Sponsor diyor ki, "Aaa sponsor olalım". Kasım ayında medyada haber çıkıyor, "Beşiktaş’ın antrenörü, parasını alamadığı için takımdan ayrıldı, kimse sahaya çıkmadı..." Kimse böyle bir ortamda para vermek ister mi? İstemez. Sonra böyle kaçmaya başladı sponsorlar. Biz de düşündük. Gerekirse daha az oyuncu alırız. Bizim şartlarımız doğrultusunda Fenerbahçe ile Efes ile yarışmak kolay olmuyor. Bundan önceki dönemde de aynı şeyler olmuş. Mesela, şampiyon olunan sezonda harcanan para 12 milyon dolar ama harcayan kim? Başkanın babası. Aynı başkanın babası, kendi dönemlerinde kendi şirketlerini sponsor yaptı, paralar ödeniyor. Ama başka bir sponsordan gelen parayı futbola aktarıyor. Şu an erkekler A takım maliyeti 700 bin dolar. Diğerleri ile birlikte toplam 1 milyon dolar'' şeklinde konuşmuştu.

 RÖPORTAJIN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Senin için hazırladığımız haberler