Beyaz Futbol'da kayıp, "Abdülkerim Durmaz..."

15.04.2021 - 14:37 | Son Güncellenme: 15.04.2021 - 14:53

Son dakika haberleri... Beyaz Futbol yorumcularından Abdülkerim Durmaz'ın Kovid-19 testi pozitif çıktı. Durmaz'ın son durumuna ilişkin ilk bilgileri sunucu Onur Yıldız paylaştı. İşte detaylar...

Beyaz Futbol'da kayıp, "Abdülkerim Durmaz..."

AJANSSPOR - HABER

Beyaz TV'de yayınlanan Beyaz Futbol programının yorumcusu Abdülkerim Durmaz, Kovid-19'a yakalandı. Vaka sayılarının her geçen gün artmasından nasibini alan Durmaz'a dair ilk bilgileri sunucu Onur Yıldız paylaştı. Sosyal medya hesabından Durmaz'a geçmiş olsun dileklerini ileten Yıldız, Abdülkerim Durmaz'ın Kovid-19'a yakalandığını duyuran ilk kişi oldu. Peki, Abdülkerim Durmaz kimdir, kaç yaşında, hangi takımlarda forma giydi?

Ünlü yorumcu Abdülkerim Durmaz Kovid-19'a yakalandı!

Derin Futbol ve Beyaz Futbol gibi programlarda yorumculuk yapan eski futbolcu Abdülkerim Durmaz'ın Kovid-19 test sonucu pozitif çıktı. Beyaz Futbol programının sunucusu Onur Yıldız, Durmaz'ın durumuna ilişkin; "Abdulkerim Durmaz Hocamızın Covid testi pozitif çıktı. En kısa zamanda aramıza sağlıklı bir şekilde döneceğine inanıyoruz. Geçmiş olsun." ifadelerini kullandı. 

 

Abdülkerim Durmaz kimdir, kaç yaşında?

13 Eylül 1960'da Fatih'in Karagümrük semtinde dünyaya gelen Abdülkerim Durmaz, 61 yaşındadır. Profesyonel futbol hayatına 1978 yılında henüz 18 yaşındayken Fatih Karagümrük'te başlamış, 6 yıl aynı ekipte forma giymiştir. 1984'te Fenerbahçe'ye transfer olan Durmaz, 4 yıl boyunca Fenerbahçe ile 103 maça çıkıp 5 gol atma başarısı göstermiştir. Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra sırasıyla, MKE Ankaragücü, Sakaryaspor, Zeytinburnuspor, Fatih Karagümrük ve son olarak Güngören Belediyespor'da forma giymiştir. Futbol hayatını 1996 yılında 36 yaşındayken Güngören'de sonlandırmıştır. Ayrıca, 11 kez milli takım için mücadele etmiştir.

9 takım çalıştırdı

Futbolu bıraktıktan sonra Fatih Karagümrük'ün başına geçen Abdülkerim Durmaz, 1996-97 ve 2001-2003 yıllarında iki dönem futbola başladığı ekibi yönetti. Güngören, Eyüp, Kasımpaşa, Kahramanmaraşspor, Mersin İdmanyurdu, Adana Demirspor, Pendikspor ve yeniden Güngören'i çalıştıran Durmaz; 2012-13 sezonundan beri herhangi bir kulüpte görev almadı.

Wembley'e ayak basan ilk Türk

Türkiye'nin 16 Ekim 1985'te İngiltere ile oynadığı deplasman maçında Abdülkerim Durmaz, sahaya ayak basan ilk futbolcu olmuştur. Takım otobüsü sahaya yanaşır yanaşmaz otobüsten inip koşmaya başlayan Durmaz, takım arkadaşlarını ilk başta şaşırtsa da Wembley çimlerine çıkan ilk Türk futbolcu unvanını almıştır. 

Senin için hazırladığımız haberler