Beykent Üniversitesi sahne alıyor..

20.07.2015 - 23:58 | Son Güncellenme: 20.07.2015 - 23:58

İtalya'nın Roma kentinde düzenlenen 13. Avrupa Üniversiteler Voleybol Şampiyonası bugün günü yapılan karşılaşmalarla start aldı. Ülkemizi temsil eden Beykent Üniversitesi yarın ilk maçına çıkacak.

TAYYAR SÜMEN

İtalya'nın Roma kentinde düzenlenen 13. Avrupa Üniversiteler Voleybol Şampiyonası bugün günü yapılan karşılaşmalarla start aldı. 14 Avrupa ülkesinin katıldığı şampiyonada ülkemizi bayanlarda temsil eden üniversite bulunmuyor. Erkeklerde ise ülkemizi İstanbul Beykent Üniversitesi temsil ediyor. İstanbul Beykent Üniversitesi, D Grubu'nda İspanya ve Fransa ile karşılaşacak. Bugünü bay geçen Beykent Üniversitesi yarın 21 Temmuz 2015 Salı günü saat 4.00'de İspanya ile, 22 Temmuz 2015 Çarşamba günü saat 10:00'da da Fransa ile karşılaşacak.

 

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ D GRUBU'NDA MÜCADELE EDECEK
19-26 Temmuz 2015 tarihleri arasında düzenlenen şampiyona dört grup halinde yapılıyor. Şampiyonanın A Grubu'nda İtalya, İspanya, Romanya ve Norveç, B Grubu'nda Almanya, Ermenistan, Hırvatistan ve Portekiz, C Grubu'nda Polonya, Almanya, İngiltere ve D Grubu'nda da Fransa, Türkiye Beykent Üniversitesi ve İspanya üniversiteleri yer alıyor. Üç gün sürecek olan grup maçları sonrası gruplarında ilk 2 sırayı alan takımlar final grubunda, diğerleri ise klasman grubunda yarışacaklar.

 

MURAT SÜSLÜ: “HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUKTU”
İkinci, üçüncü, süper lige terfi ve KoçFest Süper Lig Şampiyonalarında sırasıyla arka, arkaya aralıksız birinci olduklarını belirten İstanbul Beykent Üniversitesi Genel Sekreteri Murat Süslü, "Bu  yıl da Avrupa Üniversiteler Şampiyonası'nda ülkemizi temsil etme onurunu yaşamaktayız. Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanımız Halil İbrahim Duru, Teknik Direktörümüz Barış Sümen  ve sporcularımızın başarıları ile bu günlere ulaştık. Şimdi de Avrupa Şampiyonasından iyi bir derece ile dönmeyi hedefliyoruz. Şampiyonaya Türkiye Milli Takımda yer alan 3 sporcumuzdan yoksun olarak geldik. Voleybol Federasyonu'ndan bu sporculara izin verilmesini bekledik. Olumlu sonuç alamadık. Eksik kadro ile mücadele edeceğiz. Halbuki biz Türkiye'ye ilk defa şampiyonluk getirmeyi hedefliyorduk. Yine de elimizden geleni yapacağız" dedi.

 

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ KATILAMADI
Geçen yıllarda Bayanlar Avrupa Şampiyonasında ülkemize defalarca şampiyonluk kazandıran Bahçeşehir Üniversitesi de Türkiye Milli Takımda olan sporcularına izin verilmediği için bu yıl şampiyonaya katılmadı. Bu da bizim bir eksikliğimiz. Üniversitede okuyup milli takımda olan sporcuların yerlerini dolduracak sporcular olmasına rağmen, bu öğrencilere federasyonca izin verilmemesini de anlamak mümkün değil. İzin vermemekle şampiyonluklar kaybedilirken burslu okuyan bu sporcuların geleceği de tehlikeye atılmakta. Bunu sporculuktan gelip federasyon Başkanı olan Özkan Mutlugil çok iyi biliyor. Ama yerine getirmiyor. Bu yıl Bahçeşehir Üniversitesi'nin katılmayışına şampiyonanın iddialı takımlarından Hollanda temsilcileri çok sevindi. Yöneticileri açıkça bunu dile getirdiler.

 

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ'NİN YOLLARI AÇIK, ŞANSLARI BOL OLSUN.
Eksik kadro ile şampiyonaya katılan Beykent Üniversitesi derece alamazsa, bu yalnız Beykent Üniversitesi'nin kaybı olmayacak, Türkiye'nin kaybı olacaktır. Bunu da unutmamak gerekir. Ben Türkiye Şampiyonası'nda ve Avrupa Şampiyonası öncesi defalarca yazdım ve duyurdum. Voleybol Federasyonu gereğini yapmadı. Beykent Üniversitesi'nin yolları açık şansları bol olsun. Güle, güle gitsinler, güle, güle gelsinler.

Senin için hazırladığımız haberler