Biga Avrasya Okçuluk Müsabakaları başladı

08.08.2015 - 19:10 | Son Güncellenme: 08.08.2015 - 19:10

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ile Türkiye Okçuluk Federasyonu'nun destekleriyle düzenlenen Biga Avrasya Okçuluk Müsabakaları (ETRAC 2015) başladı.

Biga ilçesinde düzenlenen müsabakalarda 20 ülkeden 130'u yabancı olmak üzere 568 okçu mücadele ediyor. 

Organizasyonda sinema oyuncusu Cemal Hünal ve eski Biga Kaymakamı Fatih Genel de ata binerek ok attı.

Genel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Biga'nın, tarihte okçulukla ilgili önemli bir yerinin olduğunu söyledi. Geleneksel ata sporlarının gelişmesini dileyen Genel, "Tamamen geleneksel el yapımı oklar ve yaylarla yapılan turnuvada, modern olimpik yaylar ve teknikler kullanılmamakta, geleneksel tarihi okçuluk yaşatılmaktadır" dedi.

Şenlikler kapsamında, Çanakkale Savaşlarının 100. Yılı saygı atışı ve Granikos savaş alanında ok kardeşliği adına atış yapıldı.

Dünya Geleneksel Okçuluk Federasyonu Genel Sekreteri Won Sung Mo, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Mart ayında Çin'de, mayısta Fransa'da, haziranda Moğolistan'da yapılan müsabakalara katıldım. Buradan da 14 Ağustos'ta Malezya'da ardından da 18 Eylül'de Kore'de yapılacak olan okçuluk yarışmalarına gideceğim. Türk okçuları bireysel olarak çok iyiler ancak takım çalışmasında zayıflar" ifadelerini kullandı.

Menzil atışı yapmak için Slovakya'dan gelen Valeria ve Peter Bogar çifti ise ülkelerinde ok ve yay üretip sattıklarını, ürettikleri ok ve yayların bir kısmını da iyi okçuların test etmesi için yanlarında getirdiklerini söylediler.

Cemal Hünal, yarışlar sırasında atının çıtaları yıkıp geçmesi nedeniyle düştü. Bu arada, şenlikler kapsamında açılan el sanatları sergisi de ilgi gördü.

Senin için hazırladığımız haberler