Bilic; Obradovic gibisi yok

01.06.2016 - 14:11 | Son Güncellenme: 01.06.2016 - 14:44

Futbolda İngiltere'de West Ham United'ı çalıştıran Slaven Bilic, basketbolla ilgili konuştu. Ülkemizde Beşiktaş'ın teknik direktörlüğünü yaptıktan sonra Premier Lig'in yolunu tutan Bilic, NBA UK'in sorularını yanıtladı.

Futbolda İngiltere'de West Ham United'ı çalıştıran Slaven Bilic, basketbolla ilgili konuştu.

Ülkemizde Beşiktaş'ın teknik direktörlüğünü yaptıktan sonra Premier Lig'in yolunu tutan Bilic, NBA UK'in sorularını yanıtladı.

Bilic, 'Gregg Popopvich ile hiç tanışmadım ama Hırvat kökleri olduğunu biliyorum. Ben Türkiye'deyke o da Spurs ile Fenerbahçe maçı için gelmişti. Daha önce futbol ile Avrupa basketbolunda anternörlüğün benzediğini söylemişti. NBA'de daha çok Avrupalı coach olmalı. Mesela yakın arkadaşım Neven Spahija, Atlanta Hawks'ta. Hırvatistan'da iyi coachlarımız var ancak beni en çok etkileyen Zeljko Obradovic. Ben Beşiktaş'tayken o Fenerbahçe'de çalışıyordu. Yaptıkları müthiş. 8 Euroleague şampiyonluğu yaşadı. Onlarda yerel lig ve kupası var. Sporda onun kadar domine eden biri var mı bilmiyorum. Guardiola, Ancelotti, Mourinho ve Ferguson; Obradovic'in yakınında bile değil. Çünkü o nereye gitse, kazanıyor' dedi.

Basketdergisi.com

Senin için hazırladığımız haberler