'Billong ölüm tehditleri alıyor, Türkiye'ye bir daha ayak basmayacak'

15.06.2021 - 18:17 | Son Güncellenme: 15.06.2021 - 18:38

Beşiktaş - Hatayspor maçıyla tartışmalı isim haline gelen Billong'un ölüm tehdidi aldığı belirtildi. Galatasaray, Billong için TFF'ye başvuru yapmıştı.

'Billong ölüm tehditleri alıyor, Türkiye'ye bir daha ayak basmayacak'

AJANSSPOR - HABER

Beşiktaş'ın 7-0 kazandığı Hatayspor karşılaşmasının ilk yarısında gösterdiği performans sebebiyle şüphe duyulan ve Beşiktaşlı Aboubakar ile maç öncesi bir pazarlığı girdiği ileri sürülen Jean-Claude Billong, aynı iddialarla Fransız basınında da gündem oldu. 

'Fenerbahçe ve Galatasaray'ın hedef tahtasına oturdu'

Beşiktaş - Hatayspor karşılaşmasında ilk 11’de sahaya çıkan Billong, ilk yarı sonunda skor 5-0 iken oyundan alınmıştı. beIN Sports Fransa'da yer verilen haberde, bu değişikliğe dikkat çekildi ve ''Jean-Claude Billong, bu karşılaşmanın ardından hem medyanın, hem de Fenerbahçe ve Galatasaray'ın hedef tahtasına oturdu'' ifadeleri kullanıldı.

Haberin devamında, sakatlığı bulunan Vincet Aboubakar'ın o karşılaşmada forma giyemediği ancak Kamerunlu vatandaşı Billong ile bir pazarlık yaptığı iddiası da aktarıldı. Bunun devamında  Billong'un ilk defa Kamerun Milli Takımı'nda forma giydiği, Aboubakar'ın ise Beşiktaş ile olan sözleşmesinin bitmesiyle Al Nasr'a transfer olduğu kaydedildi. 

'Son 10 gündür ölüm tehditleri alıyor'

Öte yandan, yine bu haberde Billong'a yakın bir kaynağın Football365 Afrique'ye konuştuğu, Hatayspor'la kontratı 2022'ye kadar süren Billong'un Türkiye'ye bir daha ayak basmayacağı ve son 10 gündür ölüm tehditleri aldığı kaydedildi. 

Galatasaray'dan Billong başvurusu

Billong için Galatasaray, Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuru yaptı. Galatasaraylı bir yönetici konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu konuda kararlıyız. Federasyon başvurumuzu kabul etmezse, bu dilekçeyi UEFA'ya da göndereceğiz. Spor Tahkim Mahkemesi CAS'a da konuyu taşıyacağız" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'dan Billong açıklaması! 'TFF kabul etmezse CAS'a gideceğiz!'
 

Mustafa Cengiz: "Billong olayı ile ilgili TFF'ye başvurduk"

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz de bugün açıklamalarda bulundu. Billong ile ilgili konu hakkında da konuşan Cengiz, ''Billong olayı ile ilgili TFF'ye başvurduk. Mahrem olduğu için giremedik. TFF'den haber alan yayıncı kardeşimiz bunu flu da olsa açıkladı. 3-4 sayfa delilleriyle birlikte gönderdik. Yoksa uluslararası alanda başvuracağız dedik. Beşiktaşlıların hakkıyla ve şerefiyle yürüdüğünü biliyorum. Onların yönetimi hata yapıyorsa ortaya çıksın. Diğer galibiyet alan takımlara hakarettir. "Beşiktaş yaptı" demem. Ben yapmadığıma eminim'' şeklinde konuştu. Cengiz'in açıklamalarının tamamını aşağıdaki bağlantıdan okuyabilirsiniz.

Mustafa Cengiz'den Fatih Terim ve Falcao sözleri! Seçimde hangi adayı destekleyecek?
 

Senin için hazırladığımız haberler