Binicilikte Çapa dönemi sona eriyor

13.07.2015 - 11:41 | Son Güncellenme: 13.07.2015 - 11:41

Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Tunç Çapa, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na istifasını sunduğunu söyledi.

Çapa,  yaptığı açıklamada, "Kendi isteğimle gelmediğim başkanlıktan, kendi isteğimle ayrılıyorum" dedi. 

Görev süresi boyunca disiplinden taviz vermediğini anlatan Çapa, "Zengin hegemonyasının, federasyonu domine etme isteklerine karşı çıktım. Türk binicilik tarihinde hep ilkleri yaşattım. Federasyonu hiçbir zaman kişisel işlerim için kullanmadım. Federasyon bütçesinin hukuka uygun harcanmasını görev bildim" diye konuştu.

Çapa, camiaya seslenerek, seçecekleri başkanın etrafında sımsıkı toplanmalarını istedi. Çapa, "Birlik ve beraberlik içinde olun. Kendisine zaman tanıyın ve yardımcı olun" ifadelerini kullandı.

Çapa ayrıca, binicilik sporuna her daim destek olan Gençlik ve Spor Bakanlığı, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Spor Genel Müdürlüğü'ne ve yetkililerine teşekkür etti. 

Çapa dönemi
Armağan Özgörkey'in ardından 11 Kasım 2012'de, 119 delegeden 117'sinin oyuyla başkanlığa getirilen Çapa, Türk biniciliğinin ivme kazanmasında büyük rol oynadı. A Milli Takım'ın başına Avrupa'da söz sahibi antrenörlerden Renne Tebbel'i getiren, yıldızlarda ise ABD'li antrenör Gary Young ile çalışan Çapa'nın görev yaptığı süre içinde Türk binicileri, uluslararası alanda "ilkler"e imza attı.

Bireysel ve takım olarak önemli dereceler elde edilirken, Türkiye, tarihinde ilk kez geçen yıl, Furusiyya FEI Milletler Kupası'nda altın madalya kazandı. İtalya Grand Prix'sinde, yıldızlar kategorisinde ilk kez alınan gümüş madalya da binicilik tarihine geçti.

Lina Uzunhasan, at terbiyesi dalında, Roosendaal CDI yarışmasında birinci olarak Türk dresaj tarihinde bunu başaran ilk sporcu oldu.

Engel Atlama Avrupa Şampiyonası ve Engel Atlama Balkan Şampiyonası'nda takım ve ferdi olarak önemli derecelere imza atıldı. 2013'te yıldız, genç ve ustalar olmak üzere 3 kategoride birden Balkan şampiyonluğu elde edildi.

Engellilerin atla tedavisi olarak bilinen hipoterapi ve at yetiştiriciliği gibi konularda da önemli çalışmalar yapan Çapa döneminde, 3 ayrı devlet harasında hipoterapi merkezi faaliyete geçirildi. 

 

Senin için hazırladığımız haberler