Bursaspor'un eski kalecisi Scott Carson, Manchester City'le sözleşmesini uzattı

20.07.2021 - 17:08 | Son Güncellenme: 20.07.2021 - 17:19

Son dakika transfer haberleri... Son 2 sezondur Manchester City'de kalecilik kariyerini sürdüren Scott Carson, takımıyla yeni sözleşme imzaladı. İşte detaylar...

Bursaspor'un eski kalecisi Scott Carson, Manchester City'le sözleşmesini uzattı

AJANSSPOR - HABER

 

2011-2013 yılları arasında Bursaspor'un formasını başarıyla terleten Scott Carson, ülkesi İngiltere'nin en güçlü ekiplerinden biriyle, yani Manchester City'deki kontratını 1 yıl daha uzattı. Bursaspor'dan ayrıldıktan sonra İngiltere'nin çeşitli takımlarında forma giyen Carson, son 2 sezondur City'de kariyerini sürdürüyordu. 1 Temmuz'da serbest kalan kalecinin takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılırken, kulüp yönetimi tecrübeli kaleciye yeni kontrat teklifinde bulundu.

Carson: "Büyük bir zevk..."

Takımıyla 1 yıllık yeni kontrat imzalamasından ötürü duyduğu memnuniyeti dile getiren Carson, imza töreninde: "City'de oynamak gerçekten büyük bir zevk. Pep gibi bir antrenörle çalışmaktan büyük bir haz alıyorum. 2019'da Manchester'a geldim ve çok şey öğrendiğimi söylemem gerekiyor. Takımımızda bulunan diğer kaleciler üzerinde baskı oluşturmaya ve onlara onların gelişimine faydalı olmak istiyorum" şeklinde konuştu.

Begiristain: "Futbolcular ona bayılıyor..."

Manchester City Sportif Direktörü Txiki Begiristain, Carson'un imza töreninde: "Scott, kadromuza büyük bilgiler katıyor. Kariyeri gerçekten çok geniş ve önemli maçlar oynamış uluslararası bir kaleci. Gerekirse her zaman oynamaya hazır olduğunu biliyoruz. Takımımızdaki futbolcular ona bayılıyor. Ederson ve Zack Steffen'e çok tardımcı oldu. Kendisini bu sözleşme için tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.

Scott Carson'un istatistikleri

2 sezondur Manchester City'de kariyerini sürdüren Scott Carson, bu süreçte sadece 1 maçta görev aldı. Geçtiğimiz sezon, City'nin şampiyonluğu kesinleştikten sonra Newcastle United'a karşı sahaya çıkan kaleci 90 dakika boyunca performans gösterdi ve o maçta 3 gol yedi. 

Senin için hazırladığımız haberler