Bir şampiyonluk sorunu

28.02.2018 - 19:24 | Son Güncellenme: 28.02.2018 - 19:24

Kaldı 11 hafta... Süper Lig'de şampiyonluk yarışı veren 4 takım minumum puan kaybıyla hedefe ulaşabilir. 

*Galatasaray, deplasmanlarda ortaya çıkan 6 mağlubiyet nedeniyle, ilk yarıda elde ettiği puan avantajını kullanamadı. Buna deplasman fobisi demek kadar gerçekten uzak bir yorum olamaz. 

Galatasaray'daki sorun; evsahibi avantajını kullanan takımlarla, derbi ve büyük maçlarda oyunu değiştirebilecek nitelikte çok az sayıda futbolcuya sahip olmasından ileri geliyor. Kadro alternatifli değil, daha önemlisi Muslera, Gomis, Feghouli'yi, belki belli açılardan Rodrigues de bu gruba dahil edilebilir, çıkardığımızda oyuna doğrudan etki edebilecek bir başka isim gösteremiyoruz.  

Fatih Terim satır aralarında bunu vurguluyor. Ama hedef belli, takım oyununu olabilecek en iyi seviyeye çıkararak bireysel hataları telafi etmek. Galatasaray'ın gerçek standardının çok ama çok uzağında olan oyuncularla ancak takım oyunu ve az önce saydığım oyuncuların olağanüstü performanslarıyla hedefe ulaşabilirsiniz. Son şampiyonlukta olduğu gibi... Bireysel hataların tavan yaptığı dönemde Hamza Hamzaoğlu'yla şampiyonluk böyle kazanılmıştı.  

*Beşiktaş kadro derinliği ve yüksek becerileri olan oyuncu kadrosu açısından ligin en iyisi. Sekiz beraberlik ve 3 mağlubiyete karşın, hâlâ tempo yapabilme gücünü oyunun bütününe taşıyabilen tek ve en iyi takım. Ne var ki Şampiyonlar Ligi ve büyük maçlar dışında bu özelliğini ön plana çıkarabilen bir Beşiktaş izleyemedik. Beşiktaş, Anadolu takımlarıyla oynadığı maçları hiçbir gerekçeye sığınmadan çözmeli. 

*Fenerbahçe öne yüklendiğinde etkili bir takım oluyor. Hırslı başlangıçlar çoğunlukla sonuca gitmelerini sağlıyor. Fakat Beşiktaş, Başakşehir değil; daha iyi bir kadro, daha yetenekli oyuncular ve tempo gücü daha iyi olan bir takım karşısında bu plan işlemiyor. Galatasaray derbisi dışında büyük maçları atlatmış olması bir avantaj. Fakat kolay gol yeme hastalığı, basit bireysel hatalar Fenerbahçe'nin canını çok yakıyor. Ekstra güç isteyen derbiler dışındaki maçlarda Fenerbahçe adına tehlike bireysel hataların çokluğu olabilir. 

*Başakşehir 30,3 yaş ortalamasıyla Fenerbahçe, Trabzonspor ve Antalyaspor ile birlikte ligin en yaşlı takımı... Sona doğru düşüş yaşayacaklardır. Başakşehir bu yarışta belli periyotlarda kendini gösteren bir takım olmaktan öteye geçemez. Efektif oynayan her takım, onların son derece anlaşılır olan oyun stratejisini bozar. 

Senin için hazırladığımız haberler