Bir yıldızın hikayesi! Nico Williams...

Ali Bozkurt
21.07.2024 - 10:03 | Son Güncellenme: 21.07.2024 - 10:15

Euro 2024'te attığı 2 gol ve 2 yaptığı iki asistle İspanya'nın şampiyonluğuna büyük katkı sağlayan Nico Williams'ın zorlu hayat hikayesi...

Bir yıldızın hikayesi! Nico Williams...

AJANSSPOR HABER

Euro 2024'te attığı 2 gol ve 2 yaptığı iki asistle İspanya'nın şampiyonluğuna büyük katkı sağlayan Nico Williams, zorlu bir hayat yolculuğuyla dikkat çekiyor. İşte 22 yaşındaki yıldız oyuncunun o acı hikayesi...

22 yaşındaki Nico Williams, 30 yaşındaki ağabeyi İnaki Williams ile 2 yıl önce annesi be babasına sorar; İspanya'ya nasıl geldik?

Annesi Maria ve babası Felix kendilerine daha iyi bir yaşam sağlamak için Gana'yı terk ederler. Sahra Çölünü yürüyerek geçmek zorunda kalırlar. Yanlarında da su ve yiyecek yoktu. Bu sırada büyük oğlu İnaki Williams'a hamileydi.

Ancak bunu sonradan öğrenecekti. Birlikte yola çıktıkları birçok insan bunu başaramadı. Hayatlarını kaybetti. Maria ve Felix sonunda İspanya'ya ulaştılar. Melila bölgesinde çitleri tırmanırken, İspanyol polisi tarafından yakalandılar. Belgeleri yoktu, bu yüzden geri gönderileceklerdi. Maria ve Felix'e İspanya yasaları gereği Katolik STK'dan İngilizce bilen bir avukat verildi. Bu avukat onlara Gana'ya geri gönderilmekten kurtulmanın tek yolunun yalan söylemek olduğunu söyledi. Gana'dan değil de Liberya'dan geldiklerini söylediler.

O dönem Liberya'da iç savaş vardı. Savaştan kaçtıklarını avukat vasıtasıyla mahkeme heyetine ilettiler. Bunun üzerine Ispanya'nın Bilbao kentinde kalmalarına izin verildi. Devlet konutu aldılar ve rahip İnaki Madones ile tanıştılar. Madones'in çok desteğini gördüler. Aile bu yüzden ilk çocuklarına İnaki adını verdi. Vaftiz Inaki Madones sürekli küçük İnaki Williams'a yiyecek ve kıyafet desteği sağladı. Bir süre sonra aile ikinci çocuklarını beklemeye başladı. Bu sırada baba Felix Ispanya'da iş bulamadığım için Ingiltere'ye gitti. Ingilizce biliyordu ve 10 yıl Londra'da çalıştı.

Nico Williams 10 yaşına kadar babasından uzak kaldı. Nico 10 yaşına geldiğinde ağabeyi Inaki Williams 18 yaşındaydı. Ağabey Williams yaşı ilerlemesine rağmen Athletic Bilbao akademisine katıldı. 2 yıl içinde A takıma yükseldi. Artık aile mali açıdan rahatlamıştı. Babası Ingiltere'deki işinden ayrılıp, Bilbao'ya döndü. İnaki Williams Athletic Bilbao'da müthiş bir çıkış yakalarken, kulüp tarihinde oynayan ikinci siyahi oyuncu oldu. Peş peşe 203 resmi maçta oynayarak rekor kırdı. Kardeşi Nico Williams'a büyük bir idol oldu. Nico da artık Athletic Bilbao altyapısındaydı. Nico Williams ağabeyinin yolundan gitti ve kısa sürede Bilbao'nun yıldızlarından birine dönüştü. Euro 2024'te daha 22 yaşındayken Avrupa Şampiyonluğu yaşadı.

Süratiyle dikkat çeken Nico Williams turnuvanın ardından duygusal bir konuşma yaptı.

Williams, "Hızlı koşuyorum doğru ama hala annem kadar hızlı değilim. O karnında ağabeyim varken ölümden kurtulmak için Sahra çölünü yürüyerek geçmeyi göze aldı. O yüzden Euro 2024 şampiyonluk madalyamı anneme verdim. Daha fazlasını hak ediyor" dedi. Nico Williams'ın sözleşmesinde 58 milyon Euro'ya serbest kalır maddesi var. Barcelona başta olmak üzere birçok dev kulüp peşinde. Muhtemelen ailesinin mülteci olarak geldiği Bilbao'dan, şehrin futbol takımına tarihin en yüksek bonservis bedeli kazandırarak ayrılacak.

Derleyen: Ayhan Şensoy

Senin için hazırladığımız haberler