Birdenbire nasıl yazılır? Bitişik mi ayrı mı? Birdenbire TDK'ya göre nasıl yazılır?

14.02.2021 - 23:18 | Son Güncellenme: 14.02.2021 - 23:19

Birdenbire nasıl yazılır? Bitişik mi ayrı mı? Birdenbire TDK'ya göre nasıl yazılır?... Türk Dil Kurumu (TDK) güncel yazım kılavuzu ile internet ortamında hizmet vermektedir. Yazılımını nasıl olduğunu bilmediğimiz birdenbire kelimeyi hem online sorgulayabilir hem de yazım kuralları sayfasından bulabilirsiniz. TDK yazım kuralları sayfasında en çok sorgulanan sözcük tipleri bitişik ya da ayrı yazılan kelimelerin ayırt edilmesidir. Bu sözcüklerden biri de 'birdenbire kelimesidir. Birden bire mi, birdenbire mi? Birdenbire nasıl yazılır? Birdenbire kelimesi hakkında TDK'ya göre anlamı ve doğru kullanımı ile ilgili merak edilen ayrıntılar haberimizde yer alıyor...

Birdenbire nasıl yazılır? Bitişik mi ayrı mı? Birdenbire TDK'ya göre nasıl yazılır?

AJANSSPOR-HABER

Günümüzde birleşik kelimelerin yazılışı ile ilgili birçok hata yapılmaktadır. Türk Dil Kurumu’nun resmi internet sitesinden de bu hataların doğru yazılışları sık sık araştırılmaktadır. ‘’birdenbire nasıl yazılır’’ sorusu da konu ile alakalı en çok merak edilen sorulardan birisidir. Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre birdenbire birleşik mi, ayrı mı yazılmaktadır? TDK’ye göre birdenbire kelimesinin doğru yazılışı ve cümle içerisinde doğru kullanımını aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Türk Dil Kurumu'nun resmi internet sitesinden her gün binlerce kelimenin doğru yazılışı ile ilgili bilgiler aranmaktadır. Günümüzde birleşik kelimeler çoğu kez yanlış yazılarak karşımıza çıkabilir. En çok tereddüte düşülen kelimelerden bir tanesi de ''birdenbire '' olarak dikkat çekmektedir. Peki, birdenbire nasıl yazılır? TDK'ye göre birdenbire birleşik mi yoksa ayrı mı yazılır?

BİRDENBİRE NASIL YAZILIR?

Türk Dil Kurumu'na göre ''birdenbire '' birleşik yazılır. Kelimenin cümle içerisinde doğru kullanımını aşağıdan görebilirsiniz.

Örnekler

Birdenbire ortaya çıkarak herkesi şaşırttı.

Senin için hazırladığımız haberler