Bitcoin Futbol Kulübü

Ali Bozkurt
24.12.2021 - 18:00 | Son Güncellenme: 24.12.2021 - 18:26

Bitcoin zenginlerinden Peter McCormack, doğduğu bölgenin takımı olan, İngiltere 10. Lig ekibi Bedford FC’yi satın aldı. Yeni sponsorluk anlaşması da yapmaya başladı...

Bitcoin Futbol Kulübü

AJANSSPOR HABER

Bitcoin dünyasında önemli bir yere sahip olan iş insanı Peter McCormack, çocukluk hayalini gerçekleştirerek doğduğu bölgenin takımı olan, İngiltere 10. Lig ekibi Bedford FC’yi satın aldı.

10. Lig’den Premier Lig’e


Bitcoin’i temele koyarak kulübü yönetecek olan Peter’ın hayali Premier Lig’e yükselmek. Peter, kulünü satın almasıyla birlikte 500 bin sterlin değerinde bir sponsorluk anlaşması yapıldığını da açıkladı. Bu rakam ortalama bir League One takımının gelirine denk. Bedford FC’nin şu anki yıllık gideri ise yalnızca 15 bin sterlin.

Hedef Bedford FC'yi bir Bitcoin markasına dönüştürmek

McCormack,  Bedford'u satın aldıktan sonra kimsenin şaşrımadığını da yaptığı açıklamalarda ifade ediyor. Bitcoin yatırımcısı, bir futbol kulübünün başına hızlı şekilde geçmesi ve satın alım sürecinin hızlandırılması için tepkiler yerine destekler aldığını da ifade ediyor.


Küçük evrak işlerinin de tamamlanmasıyla McCormack’in henüz açıklanmayan ücret karşılığında kulübü satın alması, futbol, kripto dünyası ve Bedford için çok önemli bir an olacak.

Hedefleri büyük


Premier Lig hayaline ve klişe manşetlere rağmen McCormack’ın planlarının bir gerçekçiliği ve güvenilirliği var.  McCormack’ın hedefi, insanların kripto paralara olan nefretini ve güvensizliğini çözmek değil kendisinin ve Bedford’un önündeki zor engelleri aşmak.

McCormack yaptığı açıklamada, ''Kriptoyla birlikte olacağız. İnsanları Bitcoin’den ayırmak yerine onları kripto para birimleriyle bir araya getireceğiz. Yaptığım şeylere bir inancım var. İnsanlardan bir tepki beklesem de yine de yapacağım.'' ifadelerini kullandı.

İŞTE KULÜBÜN YENİ HEDEFLERİ

Peter McCormack, Bedford'u satın alması hakkında sorulan sorulara da 14 yaşından bu yana hayali olduğunu ve babasına sorsalar onun da hayali olduğunu bildiğini açıkladı. McCormack, "Babamla konuşsaydınız, size14 yaşımdan beri bunun hayalini kurduğumu ve hep dile getirdiğimi söylerdi. Cidden, bu çocukluğumdan beri hep yapmak istediğim bir şeydi. Bedford'un her zaman harika bir yer olduğunu düşünmüşümdür ve futbol kulübünün bu konuda benim için özel bir yanı var.'' ifadelerini kullandı.

McCormack Kimdir?


Peter McCormack kripto dünyasında oldukça popüler olan İngiliz podcast yayıncısıdır. ‘The What Bitcoin Did?’ (Bitcoin Ne Yaptı?) adlı haftalık podcastinde Bitcoin ve kripto dünyasının ileri gelenleriyle röportaj yapıyor. Bitcoin yatırımcısı olan Mccormack’ın kripto haricinde bir diğer ilgi alanı da futbol. 

Senin için hazırladığımız haberler