Sivasspor Futbol Gelişim Direktörü Murat Dizdar, U17 Şampiyonluğunu Konuştu

Ali Bozkurt
05.05.2023 - 19:16 | Son Güncellenme: 05.05.2023 - 19:42

Süper Lig ekibi Sivasspor Futbol Gelişim Direktörü Murat Dizdar; altyapılar, Sivasspor U-17 şampiyonluğu ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar...

Sivasspor Futbol Gelişim Direktörü Murat Dizdar, U17 Şampiyonluğunu Konuştu

Nazım TÜRKNAS - AJANSSPOR

Sivasspor Futbol Gelişim Direktörü Murat Dizdar; altyapılar, Sivasspor U-17 şampiyonluğu ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. İşte Dizdar'ın açıklamaları ve detaylar...

''Proje 2018’de başladı, bizim akademimizde torpil-kulis-dedikodu yok''

Sivasspor Futbol Gelişim Direktörü Murat Dizdar, akademinin ne zaman başladığına dair açıklamalarda bulundu. Dizdar, ''Sivasspor Futbol akademisi projesi 2018 yılında başladı. O dönemin Sivasspor Teknik Direktörü Samet Aybaba ve Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz ile birlikte bu projeye başladık. Zaman içinde çok yatırım yapıldı. Doğal çim, sahalar, futbol okulları ve uygun teknik adamlar yani kısacası organizasyonu tamamıyla Sivas şartlarına uygun olarak çok düşük maliyetlerle kurdum. Her geçen yıl gelişim gösterildi. Burda şunu söylemem lazım, çok güzel bir başkanla çalışıyoruz, Mecnun Başkan işimizi hiç karışmaz. Akademimizde torpil yok, iltimas yok, dedikodu ve kulis yok ama başarı var.'' dedi.

''Bizi küçük gördüler ama biz şampiyon olduk''

Gelişim Ligi'nden geldikleri için bazı takımların küçük gördüğünü ve buna rağmen şampiyonluğa ulaştıklarını dile getiren Dizdar, ''Şampiyon olan U-17 takımı zaten geçen yıl kendi kategorisinde final oynamıştı. U-12’den beri benim kurduğum kadrodaki oyuncular ve birbirlerini çok iyi tanıyorlar. Bizim takım gelişim liginden geldiği için diğer takımlar tarafından biraz küçük görüldü. Bütçemizin 5-10 katı takımlar önünde puan farkıyla lider olduk. Bizim mücadelemiz çok değerliydi ve şampiyon olduk. Maçlarımız çok zevkli geçiyor, gerçek futboldan zevk almak isteyenler altyapı ligleri ile ilgilenmesi gerekiyor.'' ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Kanarya kupada final istiyor! Rakip Sivasspor...
Habere Git

''Şenol Güneş’in açıklaması hepimizi üzdü''

Şenol Güneş'in A takıma gelecek oyuncuların hazır olması gerektiğini savunduğu açıklamasına değinen Dizdar, ''Alt yapı ile üst yapı arasındaki geçiş sürecini Türk Futbolunun sağlaması gerekiyor. Biz bir yere kadar getiririz ama bundan sonrası kulüplerde. Başkanların, yöneticilerin ve A takım hocalarımızın sorumluluğunda. Çok üzüldüğüm hatta kahrolduğum bir açıklama olmuştu. Bursaspor’un başındayken Şenoş Güneş Hocamız 'Ben A takım hocasıyım, oyuncu buraya hazır gelmeli. Oyuncuların hazırlanmasından sorumlu değilim' açıklaması bizi çok üzmüştü. Maalesef koca koca teknik adamlarımızın zihniyeti bu. Bakın size bir örnek vermek istiyorum: Yurtdışında oynayan bir oyuncumuz, A takımın teknik kadrosunun her antreman sonrası U-12 takımın antraman yaptırdığını bahsetti. Onlardaki durum ise bu.'' dedi.

''Jesus, Arda Güler açıklamasını Portekizli oyuncuya yapabilir mi?''

Jorge Jesus'un Arda Güler hakkında yaptığı açıklamaları Portekiz'de yapamayacağını dile getiren Dizdar, ''Jorge Jesus Arda Güler’in eksiklerini açıklarken Portekizli bir oyuncuya bunu yapabilir mi?” Coğrafya kaderdir diye boşuna söylememişler. Köln’de oynayan Luca isimli oyuncu çok önemli bir oyuncu olacaktır. Ben Arda Güler’i ilk gördüğümde bize rakipti, maçta çok iyi oynamıştı. Kendisine “ya Arda aferin valla sana, bizi bayılttın gerçekten” demiştim ve sarılmış tebrik etmiştim. Çok mütevazi ve çok çok iyi bir oyuncu. Ama Jorge Jesus’un elinde çok istenilen şansları bulamadı. Ancak çok enteresandır Jorge Jesus’un Arda’nın eksiklerini açıklıyor. Benfica’da hocalık yaparken, Premier Lig'e gitme potansiyeli yüksek bir oyuncunun bu şekilde eksik yönlerini açıklasa Benfica Başkanı acaba onu ne yapardı? Orda pozitif burda negatif konuşamazsın!'' dedi.

''Şampiyon takımın maliyeti 50.000 TL''

Şampiyon Sivasspor U17 takımının maliyetini açıklayan Dizdar, ''Sivasspor akadamelerinin kulübe maliyeti ortalama kaba taslak olarak söylüyorum, 6-7 milyon TL’dir. 30 milyon harcayan akademilerde bulunuyor. Maliyet derken aslında saha bakımı, tesislerin masrafları, teknik kadroların maaşlarıdır. Burda esas maliyet oyuncu bonservisleridir. Bizim şampiyon olmuş U-17 takımımızın bonservis maliyeti yalnızca 50.000 TL’dir. Oyuncularımız geneli Tokat, Yozgat, Adana, deprem bölgeleri ile Sivas’tan. İstanbul’dan oyuncumuz yok, bir tane İzmir bir tane Kocaeli var. Samet Hocamızın bahsettiği gibi bizim bu bölgede bu bölgenin çocukları ile lider olmamız gerekiyor.'' dedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe, Sivasspor maçı hazırlıklarını sürdürdü
Habere Git

“Emre Gökay’a teklifler yağıyor”

Altyapı da oynayan Emre Gökay'a tekliflerin geldiğini açıklayan Dizdar, ''Şampiyon takımımızdan 6-7 isim Sivasspor’a hizmet edebilir vaziyette. Belki bunlardan 1-2 isim, İstanbulun büyük kulüplerinde oynayabilir. Turnuvanın en iyi oyuncusu seçilen Emre Gökay’a hem yurt içinden hem yurt dışından teklifler var. Kendisinde A takım kadrosunda hatta Avrupa Kupası maçındada süre almıştı. Geleceği açık bir oyuncu.'' dedi.

''Yılda 20 maç oynayarak A takıma oyuncu olmaz''

A Takım'da oynayacak oyuncunun fazla süre alması gerektiğini savunan Murat Dizdar, ''Altyapılarda U-12’lerden U-14’lerden başlayan bir lig serüveni var. Toplamda yılda 20 maç oynanıyor. U-19’a kadar 100 maç yapar. Bu şekilde ve bu kadar az maç sayısı ile A takıma müthiş oyuncu verebilir misin?'' ifadelerini kullandı.

''Fiziksel handikap alt yapılarda en büyük sorun''

Altyapıda oynayan oyuncuların fiziksel olarak gelişmesi gerektiğini savunan Dizdar, ''Genetik ve beslenme olarak Avrupa’nın çok gerisindeyiz. Bizim fiziklerimiz geriden geliyor. Altyapılarda en büyük sıkıntımız bu durum. O zaman biz kendi yapımıza uygun oyuncular yetiştirmemiz gerekiyor. Bir diğer konu ise ligimizin fiziksel gücü çok yüksek. Çok iyi tanıdığım Salih Uçan bile çok mesafe kaydetmesine rağmen sahada diğer oyuncular yanında cılız kalıyor.'' dedi.

Senin için hazırladığımız haberler