"Bizi sadece sakatlık yıldırabilir"

10.06.2015 - 12:23 | Son Güncellenme: 10.06.2015 - 12:23

Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenecek Avrupa Oyunları'na hazır olduklarını belirterek, "Tam kadro yer alacağımız oyunlarda sporcularımızın hepsinin madalya şansı var" dedi.

Şahin, AA muhabirine, 12-28 Haziran'da gerçekleştirilecek oyunları, 2016 Rio Olimpiyatları'na puan verdiği için önemsediklerini söyledi.

Rusya'da düzenlenen Dünya Tekvando Şampiyonası'nda 2 altın, birer gümüş ve bronz madalya aldıklarını hatırlatan Şahin, aynı başarıyı Azerbaycan'da tekrar etmek istediklerini dile getirdi.

Şahin, 4'ü erkek 8 milli tekvandocunun Bakü'de tatamiye çıkacağını belirterek, "Avrupa Oyunları'na hazırız. Tam kadro yer alacağımız oyunlarda sporcularımızın hepsinin madalya şansı var. Avrupa'da ilk 16'ya giren ülkeler oyunlara kotayı aldı. Dolayısıyla çok güçlü ülkeler gelecek. Ancak sporcularımız, son dönemki performansını gösterir ise Azerbaycan'da iyi ve başarılı sonuç alacakları kanaatindeyim. 'Dört madalya alırız' diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"Rehavet yok"
Dünya Tekvando Şampiyonası'ndan sonra milli sporcuların aynı ciddiyetle çalışmalarını sürdürdüğüne dikkati çeken Şahin, şöyle devam etti: "Bir rehavet kesinlikle söz konusu olamaz. 2014 yılından 2015'e geçerken bazı sporcularımız çok iyi gitmedi. Ancak 2015'in başından itibaren teknik heyet çok ciddi çalışmalarla 5 ayın içinde çok muazzam başarılar elde etti. Hem turnuvalarda hem de dünya şampiyonasında arka arkaya gelen başarılarla toparlandılar. Tarihi bir başarıya ulaştılar. En son 1996 ve 2001 yıllarında dünya şampiyonu çıkarmıştık. Bu da rehavet olmadığını, hırslı bir şekilde çalıştıklarını gösteriyor."

"Altın çamura düşmekle değerini kaybetmez"
Avrupa Oyunları'nın açılış töreninde, oyunlar bayrağını milli tekvandocu Servet Tazegül'ün taşıyacağına dikkati çeken Şahin, bunun "güzel bir karar" olduğunu söyledi.

Servet'i dünyanın tanıdığını belirten Şahin, "Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu sporcu. Türkiye için de büyük onur, gurur. Bütün Avrupa içinde bayrağı Servet'e taşıtmak güzel bir hadise, biz bununla gurur duyuyoruz" diye konuştu.

Şahin, Servet Tazegül'ün sadece şampiyon bir sporcu olarak değerlendirilmemesi gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti: "Dünya tekvandosunda çok farklı bir yere sahip. Son dünya şampiyonasında en teknik, en iyi sporcu seçildi. Bundan bir yıl önce Servet'in problemleri de vardı. Bazı maçlarda yenildi ama her zaman unutmamak lazım, 'altın çamura düşmekle değerini kaybetmez'. Zaman zaman sporcuların performansı düşebilir, bu çok normaldir. Büyük sporcu, büyük zamanlarda çok büyük işler yapabilen sporcudur." 

"Bizi sadece sakatlık yıldırabilir"
Şahin, Avrupa Oyunları'ndan sonra 2016 Rio Olimpiyatları'na giden yolda üç önemli grand prix müsabakasının bulunduğunu ifade etti.

Bu maçlardan çıkacak sonuçların olimpiyat kotasını belirleyeceğine işaret eden Şahin, "Artan başarı grafiğimiz var. Bizi yıldıran tek şey önemli sporcularımızın sakatlığı olur. Böyle bir sıkıntı olmadıktan sonra aşamayacağımız hiçbir eşik yoktur. Rio'da, 2012 Londra Olimpiyatları'na göre daha fazla başarılı olmayı hedefliyoruz" yorumunda bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler